ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Babák Mihály képviselőtársam egyszer szólt egy kétpercest, és arra most már a tizedik kétperces reakcióban váltotta ki a nemtetszését az ellenzéki képviselőknek, és nem a jobbikosokra mondom, hanem az MSZP-s képviselőkre.
Varga képviselőtársam, ön úgy fogalmazott a végén, amikor befejezte a mondatot, hogy ne nyolcévezzünk. Kérje már meg Gúr Nándor képviselőtársamat, hogy akkor ne tizenkétévezzen, mert 2001-et meg 2000-et is emlegette a deviza kérdésével kapcsolatosan. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Nézze már meg nagyon pontosan, képviselőtársam, hogy mikor indult meg a devizahitel-felvétel Magyarországon. (Göndör István: 2001-ben.) 2004: 270 milliárddal, 2008-2009: 1870 milliárd környékén. Képviselőtársam, mikor beszélünk vagy hogy beszélünk az elszegényedésről? (Babák Mihály: Ördögi színjáték volt.) Hány milliárd? Hány ezer milliárd? 6000 milliárd, képviselőtársam.
Minek alapján döntött úgy az Európai Parlament, hogy Magyarországgal szemben megszünteti a túlzottdeficit-eljárást? A 2012-es költségvetési év teljesítésének, 2010-2011. és 2012. év költségvetési teljesítésének. (Babák Mihály: Tetszettek figyelni?) Képviselőtársam, azt hiszem, és nem nyolcévezek, előtte, amióta tagja Magyarország az Európai Parlamentnek, erre soha nem volt példa, mert soha nem tudtak teljesíteni olyan számot, ami alapján Magyarország kikerülhetett volna a túlzottdeficit-eljárás alól. (Wittner Mária: Mert tehetségtelenek.)
És amikor ön beszél a gazdasági növekedésről, 2008-ban Varga Mihály szeptemberben tette fel a kérdést annak idején, emlékezzen vissza rá, akkor még Gyurcsány úgy fogalmazott, nincs itt semmi baj, nem kell riogatni, ezt mondta Varga Mihálynak, amikor Varga Mihály már akkor elmondta a pénzügyi világválság tényét. Képviselőtársam, mennyi volt 2009-ben a gazdasági növekedés? Mínusz 7,5 százalék. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Mikor volt a gazdasági világválság, pénzügyi világválság? Gyurcsány szerint nincs itt semmi baj, képviselőtársam!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť