ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Látja, Göndör képviselőtársam, ezért nem érdemes belemenni ilyen vitába, mert nincs értelme. Ha odafigyelt volna a képviselőtársam, hogy én mit mondtam, hiszen a 2004-13. év költségvetési időszakához le kellett adni egy tervet az akkori magyar kormánynak, ezt az Európai Unió elfogadta, és ettől a tervtől az Európai Unió kevésbé tudott a maga részéről eltérni. Különböző tárgyalások kellettek ahhoz, hogy a nagy állami beruházásokon, tehát ami nevesítve lett az Európai Unió irányába, lehessen változtatni. Tehát nagyon nehéz volt különböző forrásösszetevőket megváltoztatni.
Azért nem is akartam az autópályákba belemenni meg a hidakba. Ugye, visszaemlékezik, képviselőtársam, a dunaújvárosi hídra? Visszaemlékezünk rá, hogy semmibe nem vezetett és nem vezet az a híd, mert utat is kellett volna hozzá építeni, de se eleje, se vége nem volt; vagy a 6-os út alagútjára. De lehetne még itt sorolni egy csomó dolgot. Látja, képviselőtársam, ennek nincs értelme.
Tehát amiről vitatkozunk, az a 2012. évi zárszámadás, ezen belül, amit Bana Tibor képviselőtársam elmondott, az uniós források jelenlegi állapota, helyzete. Én úgy érzem és azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy az akkori kormány leadott egy prioritássorrendet az Európai Unió felé, ezeket illik elsődlegesen tulajdonképpen végrehajtani. Ha különböző problémák adódnak, akkor esetleges kormánytárgyalásokon ezeken lehet módosítani, mint ahogy a jelenlegi kormány bizonyos kérdésekben ezt meg is tette, megkísérelte a hazai kis-, középvállalkozások támogatási rendszerének a felgyorsítását elérni, több támogatási forrást biztosítani, adni hozzá, tehát ezeket a lépéseket próbálta megtenni a jelenlegi kormány, és a mostani kormány adta le 2014-21 közötti költségvetési időszaknak tulajdonképpen a (Az elnök csenget.) prioritási sorrendjét, képviselőtársam. Erről beszélt Bana Tibor is meg én jómagam is.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť