ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Köszönöm. Köszönöm, elnök úr. Egy dologban próbáljunk meg egyetérteni. Nem véletlenül mondtam, hogy a tervezési időszakban Magyarországnak az uniós forrásokhoz le kellett adni a prioritásokat, és minden egyes fejlesztési forráshoz, akár ROP, KOP, lehetne sorolni tovább a különböző címeken juttatandó európai uniós forrásokat, minden egyes esetben az Európai Unió számára meg kellett adni annak a struktúráját, fogalmazzunk úgy, az egész irányítási rendszerét, a pályáztatási rendszerét és a kifizetési rendszerét. Tehát, amikor megpályáztuk az Európai Unióban anno dacumál a különböző forrásokat, akkor mellé kellett rendelni a különböző ügynökségeket, és azoknak nagyon keményen meg kellett határozni, hogy milyen prioritási sorrendben, mikor mit és hogyan kell végrehajtani az uniós források felhasználása területén.
Tehát amikor az NFÜ, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kérdéséről beszélünk, ebben is az Európai Unióval tárgyalni kellett arról, hogy azt a struktúrát Magyarország megváltoztathassa. Nem úgy történik, hogy ráütünk a hasunkra, és akkor más kifizetési rendszert alkalmazunk, mint amiben annak idején az Európai Unióval különböző források esetére megállapodtak. Mert különben az Európai Unió, ha nincsenek meg a különböző ügynökségek, akár a regionális szintű, akár a megyei szintű, akár az NFÜ, vagy lehetne sorolni tovább mindegyiket, nem járult volna hozzá a pályázat elindításához. Tehát ez egy alapvető feltétel volt, hogy ennek a rendszernek ki kellett alakulnia. Nem véletlen az, hogy a 2014-től folyó új költségvetési időszakban a magyar kormány szeretne ezeken a folyamatokon, vagyis az eddigi rendszereken változtatni annak érdekében, hogy mindenki számára elérhető, átlátható és ellenőrizhető legyen. Ez az egyik nagyon fontos kérdés.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť