GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Örülök, hogy Kontur Pál képviselő úr megszólalt, ő is beállt szokás szerint a sorba. Szóval, képviselő úr, nem tőlünk kell elfogadnia, a saját miniszterelnökétől, a saját, most már nemzetgazdasági miniszterétől. Ha nem akarja megkeresni, én szívesen megkeresem, mind a ketten elismerték, hogy 2008 második felében elindult az a pénzügyi válság, amiről Gúr Nándor beszélt, és az erre való reakciókat az akkori kormány megtette. És az előbbi hivatkozásom pont ez, hogy akkor pénzügyi segítséget kért, de nem használta fel teljes egészében, és abból önök még 2012-ben is többlet-kamatbevételt szednek be.
De ön, mint a vállalkozások barátja, a vállalkozók barátja, hadd fordítsam le azt, amiről Gúr Nándor beszélt, talán ez segít. Képviselő úr, megdöngették a mellüket, hogy 25 ezer forinttal fölemelték a minimálbért. Tetszik tudni, mit jelent ez egy cipőfelsőrész-készítő kisiparosnak, aki önfoglalkoztató? Hogy egyik napról a másikra több mint 30 ezer forinttal nőttek a terhei, a költségei, a borítékjában meg maradt néhány száz forint. Tehát ezt úgy, ahogy Gúr Nándor mondta, nincs új a nap alatt, az önök átverő politikája ugyanilyen volt ’98 és 2002 között, mert akkor is a minimálbér bruttó összegét emelték magasan, látványosan, ezzel megnövelték a kis- és közepes vállalkozások bérköltségét meg a tb-járulékát és minden más terhét, és valójában az embereknek nem jutott semmi. (Babák Mihály visszatér az ülésterembe.)
Tisztelt Képviselő Úr! Hadd mondjam önnek, amiről Gúr Nándor beszélt, mit gondol, mitől van az, hogy napról napra növekszik a lakosságnak az a része, aki díjhátralékban van, miközben önök látványosan csökkentik a rezsit? Majd később erre is visszatérek.
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť