GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Kaptuk a kritikát, hogy sok kétperces van, de a kétperces kétpercest indukál. Megfordítom a sorrendet, először Gyimesi képviselőtársamnak gyorsan mondanám. A zárszámadásban a minimálbérről szó esik, a reálkeresetekről szó esik, az inflációról szó esik, és nem véletlenül az idézetemet is konkrét oldalszámra mondom. Én nem venném magamnak a bátorságot, hogy ön nem olvasta el a költségvetés teljes indoklását, én végigolvastam, tehát azért idézek innen.
(15.20)
A másik: amikor azt mondják, hogy miért nyúlunk vissza, akkor ajánlanám az önök figyelmébe Babák képviselő úr vezérszónoklatát a múlt hétről, amikor néhányan bekiabáltunk, hogy jó lenne, ha vezérszónokként legalább a zárszámadásról beszélne, nem pedig azokról a gondolatokról, hogy mekkora felelősség költségvetést csinálni, és mekkora nagy problémák lehetnek.
Tisztelt Ékes Képviselő Úr! Tudom, hogy itt a patkóban soha nem fogunk tudni megállapodni a devizahitel kérdésében. (Babák Mihály: Veletek soha.) A devizahiteleseknek mikor lett először problémájuk? Amikor 2008-ban elindult a válság, a nagy cégek elkezdtek elbocsátani. Nem véletlenül a Bajnai-kormány első intézkedése az volt, hogy az állásukat elvesztőkön, tehát az önhibájukon kívül fizetésképtelenné válókon segített. De akkor tessék hozzátenni: azt, hogy a mai helyzet előállt, az önök árfolyam-politikája generálta. (Babák Mihály közbeszól.) Ha akarom, ha nem - megint Gyimesi Endrének mondom -, sajnos, képzelje képviselő úr, itt le van írva, hogy a kormány számára kedvező ez a 300 forintos forintárfolyam. Ezt Varga Mihály szó szerint elmondta a televízióban is. Tessék már végiggondolni, hogy ez minden egyes euróval tartozó állampolgárnak (Az elnök csenget.), aki devizahiteles, mit jelent. 40-50 forintos többletet?
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť