GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az európai uniós források felhasználásáról Ékes képviselő úrnak mondanám, hogy ha - és talán mondom jobbikos képviselőknek is - az előző kormány 100 százalékban lekötötte volna, akkor azt mondanák, hogy nem hagytunk mozgásteret. Tehát lapozzunk! (Zaj a Jobbik padsoraiban.)
De az, amit önök elkövettek, csak az általam többször Fónagy államtitkár úrnak feltett kérdés: a 61-es útnak el kellett volna készülnie a 7-es autópályával egy időben. Önök 2010-ben háromnegyedig kész állapotban megállították a beruházást, azóta torzóként ott áll, a vihar már a táblákat is ledöntötte és kikezdte a töltést.
A következő: a kistelepülések szintén európai uniós forrásból benyújtott szennyvízrendszer-fejlesztése, ami érzékeny vízbázist érint ráadásul. Mire az önkormányzatok benyújtották a pályázatot, addig elemelték az adott régióból az utolsó petákot is, utána közölték, hogy nyertetek, csak pénz nincs. Tehát lennének olyan kész kiviteli tervek - és hiszem, hogy nemcsak Zalában, hanem mindenütt az országban -, amelyek támogathatók lennének, azonnal és gyorsan elszámolhatók lennének, és mindannyiunk hasznára válnának.
Magyar Zoltánnak csak annyit hadd mondjak: tisztelt képviselő úr, az agráriumot illetően köztünk több lényeges kérdés van, de én azt mondom önnek, hogy én viszont tudom, hogy a Fidesz hogyan akadályozta meg, hogy Leisztinger úr ebből a támogatásból egy 400 férőhelyes szarvasmarhatelepet hozzon létre, amely tejüzemet és minden mást jelent, munkahelyeket is. Lehet utálni azokat, akik nagy gazdaságot működtetnek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de ez munkahelyeket jelent!
Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Babák Mihály: A gazdagokat támogatja.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť