GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Akkor nézzük a tételeket, Babák képviselőtársam!
Minimálbér. Minimálbér tekintetében önök olyan emeléseket hajtanak végre (Babák Mihály: Önök mit csináltak 8 évig? Semmit! 12 évig!), amelyeknek nem az emberek a haszonélvezői. Önök, a kormány a haszonélvezői. Igen, mert a minimálbérnek a vásárlóerő-értéke, ami a kezébe kerül az embernek, amit meg tud érte venni, az kevesebb. Tehát maga az ember kevesebb pénzhez, kevesebb értékű pénzhez jut hozzá az önök kormányzásának időszakában. Ez 2010 után minden egyes esztendőben így van, 2011-ben, ’12-ben és ’13-ban is.
Egy szó mint száz, minimálbér tekintetében ön csak egyfajta érdeket szolgál, az az, hogy a költségvetés bevételi nagyságrendje növekedő legyen, hiszen még a munkaadókat is, mint mondtam, falhoz szorítják, hiszen a 73 500 forintos 2010-es bruttó minimálbérből csináltak 98 ezer forintosat, és ennek a növekménynek, ennek a 24 500 forintos növekménynek az adó-, járulékterhei többletét kell megfizetniük a munkaadóknak, miközben a munkavállaló meg kevesebb értékű pénzhez jut. (Babák Mihály elhagyja az üléstermet.)
Ha figyelte volna Babák képviselőtársam, és nem sétálgatott, akkor talán megtanulhatta volna ezt a leckét, és még egyszer ilyen butaságot nem kérdezett volna a Parlament falai között.
Egy szó mint száz, a minimálbér tekintetében a Fidesz képviselőinek meggyőződésem szerint nincs értelme megszólalni, Orbán Viktornak meg nincs értelme plakátokat kiragasztgatni és szórólapokat küldeni az emberek felé, mert előbb-utóbb azon fogják kapni, hogy nem mond igazat, azaz pedig hazudik.
A másik két kérdésre majd folytatásként fogok reagálni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť