GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen. Akkor először Kontur Pál, mert ő itt van, és majd utána Babák képviselő, akinek válaszolnom kell, csak elhagyta a termet. Tehát a lényeg a dologban, hogy csődbe vittük. Emlékezzünk vissza 2008-ra, Kontur képviselőtársam, talán önnek is van valami halvány sejtése, és vissza tud emlékezni arra, hogy 2008-ban egy pénzügyi-gazdasági világválság sepert végig vagy indult el gyakorlatilag Európában is. Ez bizonyos értelemben nyilván megnehezítette a költségvetések működését.
De nem 2008-ról, hanem 2010-ről szeretnék önnek egy mondatot mondani. Olvassa el Orbán Viktornak, a miniszterelnöknek, tudja, azon nyilatkozatait, ami arról szólt a 2010-es kormányváltás után, hogy hogyan és milyen állapotban van Magyarország. Miközben Varga Mihály még csontvázakat keresett, de nem talált, aközben Orbán Viktor pedig kinyilatkoztatta, hogy rendben vannak a dolgok, gyakorlatilag jó pozícióban vette át az ország irányítását.
És akkor Babák képviselőtársamhoz illesztetten, a távoktatás keretei között, a devizahitel kapcsán, a svájci frank tekintetében. Emlékeznek arra az esztendőre, ami 2001? Emlékeznek, valószínű. A devizahitelek 2001-ben kerültek bevezetésre. Emlékeznek arra is, hogy ki volt akkor a miniszterelnök? Én emlékszem, Orbánnak hívták akkor is. Emlékeznek arra, hogy ki volt a pénzügyminiszter? Talán Matolcsy. Ki volt a jegybank elnöke? Talán Járai. Miről beszélnek önök? Ez az egyik része a történetnek. És emlékeznek arra, hogy a kormányváltáskor, 2010-ben mennyi volt a svájci frank összege, majd utána, miután elindult Kósa és mások karöltve, és riogattak, hová alakult a történet?
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť