GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A gazdaság valós helyzetét talán úgy lehet megközelíteni, ha megpróbáljuk megnézni azt, hogy a befektetési szándékkal bírók hogyan és miképpen viszonyulnak. A befektetési szándékkal bírók alatt ne csak a külföldi befektetőket értsék, azt is, hanem értsék azokat is, akik Magyarországon olyan tőkével bírnak, amelyet nem elhelyezni akarnak, hanem befektetni, mozgásba hozni.
A tapasztalás azt mutatja, hogy igen, igencsak mértékadó módon csökkentek az elmúlt esztendőben, 2012-ben is ezeknek a friss forrásoknak a nagyságrendjei, mértékei és még a hazai megtakarításokból is, aki befektetni szándékszik, az jelentős hányadban nem itthon, hanem másutt kíván befektetni, mert kilátástalannak, bizonytalannak és kiszámíthatatlannak érzi mindazt a hiteltelen politika folytán, amelyet ma ez a kormány tesz. Innentől kezdve oda jutunk, hogy gyakorlatilag a befektetések mértéke azt a nagyságrendet sem éri el, ami gyakorlatilag az amortizáció mértékét fedezni tudná. Tudják, most olyan 16 százalék környékén van a befektetések mértéke.
Egy gondolattal még visszatérve annak a politikának az eredményéhez, amit önök 2012-ben is folytattak, de igaz ez ’13-ra is. Tudják, akkor, amikor az országban több százezer gyermek éhezik, akkor, amikor másfél millióan vannak azok, akik a szegénységi küszöb alatt élnek, és több mint 4 millióan, 4,3 millióan, akik meg a létminimum alatt élnek, akkor azt gondolom, hogy önöknek nagyon büszkén nem lehet miről beszélniük. Inkább azon kellene gondolkodni, hogy sok mindent ne rontsanak el már abban a hat hónapban, ami még hátravan a kormányzásuk időszakából.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť