MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót. Babák képviselőtársamra vagyok kénytelen reagálni én is. Itt a nemzeti érdekkel hagyta abba, és utána erre már nem válaszolt. A Nemzeti Földalappal kapcsolatosan elmondott kritikáimat kénytelen vagyok az önök szemére vetni (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Misi, ne hagyd magad!), mivel önök hozták létre újra a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet. 2010 előtt is rengeteg probléma volt az állami földekkel, de azok a példák, amelyeket felsoroltam, azok már kifejezetten önökhöz köthetőek, és kifejezetten önök fedezik ezeket a gyanús ügyleteket.
De hol volt akkor a nemzeti érdek, amikor a moratóriumot nem akarták meghosszabbítani? Meg sem próbálták meghosszabbíttatni a külföldi földvásárlással kapcsolatban. Hol volt a nemzeti érdek, amikor a tőke fejezet alól nem kívánták kivenni a magyar termőföldet? Folyamatosan arról beszélnek, hogy az Európai Unióban Brüsszellel szemben micsoda szabadságharcot vívnak, miközben a legfontosabb kérdésekben nem teszik ezt meg, például az előző két példában, amit elsoroltam.
De hol volt akkor a nemzeti érdek, amikor egy olyan földtörvényt hoztak, ahol átverve az egész országot a külföldi szónak egy teljesen új értelmet adtak? Önök leírták, hogy a dán, a holland, a német, az osztrák nem számít önöknek külföldinek. Menjenek ki az utcára, kérdezzék meg az embereket! Az emberek 99 százaléka, biztos vagyok benne, külföldinek fogja hívni ezeket az állampolgárokat. És akkor még a társult tagállamokról és az egyéb szerződéssel idekapcsolódó országokról nem is beszéltem.
Szintén hol volt akkor a nemzeti érdek, amikor egy olyan földtörvényt hoztak, amely a nagybirtok korlátlan terjeszkedésének lehetőséget szab? Semmiféle visszamenőleges hatálya nincs. Hosszasan lehetne sorolni még ezeket a problémákat. Elhiszem, hogy nem volt mindenre idejük és nekünk nem kell szerintem azt bizonygatnunk, hogy az elmúlt, ezt megelőző nyolc évet is bíráljuk, sőt az azt megelőző időszakokat is, hiszen komoly hibáik voltak. Pont ez a problémánk, hogy nem vonták őket felelősségre.
De engedtessék meg már, hogy elmondjam azokat a problémákat is, amelyeket önök okoztak, és amikor önök nem álltak ki a nemzeti érdekért. Egész egyszerűen nem hallgathatom el, olyan súlyú ügyekről van szó! Nem poroltásról beszélek, hanem arról, hogy ezekben a kérdésekben igenis lépniük kellett volna. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť