SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Babák képviselő úr is és Hörcsik képviselő úr is arról beszélt most, hogy mennyire rossz volt az a fejlesztéspolitika, az EU-s pénzek felhasználása, amit a Bajnai-rendszer itt fölépített. De hát képviselőtársaim, 2004-13 közötti időszakról beszélünk, önöknek benne van három évük. Hát nem látták 2010-ben, hogy mennyire rossz ez a politika? Hát nem látták, hogy esetleg változtatni kellene? Önök az NFÜ-n most változtatnak, 2013-ban? Sőt továbbmegyek. Amit láttak, hogy változtatni kellene 2012-ben, és mondjuk, meghoztak törvényeket, hogy mondjak egyetlenegy olyan törvényt, amiben önök kimondták azt, hogy off-shore cégek nem juthatnak közpénzhez, maguk az NFÜ-n keresztül az EU-s pénzekből csak 2012-ben közel 30 milliárd forintot juttatnak off-shore hátterű cégeknek.
(16.30)
Hát ezeket nem vették észre? Hát önöknek ugyanúgy megvan a felelősségük, mint a szocialistáknak! Itt mindig egymásra mutogatás van, pedig ezekben a ciklusokban önök együtt és közösen csinálták szinte ezeket a dolgokat. Lehet, hogy a jó szándék megvolt önökben. Csak ha van egy jó szándék, és hoznak egy törvény, önök hoztak egy törvényt, uraim, 2012 januárjától nem lehet off-shore hátterű cégeknek ebben az országban közpénzt adni. És nekem ne mondják azt, hogy az uniós források nem közpénz, mert igenis közpénz, hiszen az államnak mellé kell raknia a maga minimum 15 százalékát. És 30 milliárd forintot juttattak 2012-ben, közel 30 milliárd forintot off-shore hátterű cégeknek. Akkor nem ugyanazt a tendenciát követték? Ugyanazzal a politikával, ugyanazzal a gazdaságpolitikával, ugyanazzal a fejlesztéspolitikával és az európai uniós forrásoknak ugyanazzal a felhasználásával működtek önök is, ahogy működött a Bajnai- vagy a Gyurcsány-kormány. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť