Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezen vita célja ugye az lenne, hogy a zárszámadás kapcsán képet adjanak, méghozzá hű és valós képet az ország pénzügyi és vagyoni helyzetéről. Na, erről szinte egy büdös szót nem hallottunk. Önök azon vitatkoznak, hogy ki tette tönkre jobban az országot. Én is kénytelen vagyok annyiban eltérni a tárgytól, hogy itt az MSZP-s padsorokból rendre elhangzik, hogy a 2008-as úgynevezett válság mennyire megkötötte a kezeket, mennyire tönkre vágta az akkori költségvetést. Hát el kell mondani, valóban összeomlott már akkor a költségvetés, de ennek mi volt a valódi oka?
(15.10)
Az, hogy a mesterségesen gerjesztett válságfolyamat kapcsán az akkori, nemcsak hogy hozzá nem értő, de még a külfölddel cinkos módon összekacsintó, szocialistának nevezett kormányzat mesterségesen magasan tartotta az alapkamatot és a kamatszintet, miközben a külföldi anyabankok itteni leánycégei itt fialtatták Magyarországon a pénzt. Na, ez okozott százmilliárdos károkat Magyarországnak. Na, ez volt az a pont, ahol Magyarország adófizetőinek és az embereknek nem maradt semmi, megint csak hogy önöket idézzem.
Tehát lehet itt külső válságörvényekre és egyebekre hivatkozni, ezek léteztek, léteznek a mai napig, hiszen ez a válságfolyamat még elhúzódik a továbbiakban is. De azt állítani, hogy külső körülmények vezettek el oda, hogy most - még a mostani a zárszámadási vita kapcsán sem a gazdaság valós helyzetéről vitatkozunk, hiszen itt az lenne a cél, hogy egy a Fidesz-kormány által el nem készített országleltár alapján mérhető legyen az, hogy hol tartunk, valós képet és hű képet kapjunk arról, hogy hol tart a magyar gazdaság. Ehhez képest önök szánalmas módon azon vitatkoznak, hogy 2007-ben, 2008-ban ki volt az, aki elrontotta az ország helyzetét.
Hát, elmondjuk: azok, akik ezekkel a külfölddel és a nemzetközi hatalmakkal való összejátszások során előidézték azt a helyzetet, hogy Magyarország egy kamatparadicsommá váljon, és különböző külföldi pénzügyi körök itt fialtassák a pénzüket, miközben a magyar gazdaságot nem indították be; és kiábrándító lesz, amit mondok, de ez pártszínektől független, ez minden kormányzás alatt így történt. No, ezen kellene gondolkodni, hogy hogyan jutottak el ide, és kik hagyták önöket idáig eljutni. (Szilágyi György: Így van. - Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť