Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Jobbik-frakció rengeteget dolgozik azon immáron három éve, hogy ne legyen a magyar parlamentben kérdéses az, hogy Magyarország ráfizet-e uniós tagságára összességében nézve vagy nem. A közvetett hatások figyelembevételével egyértelművé válik az, hogy ráfizetésünk tetemes. Kettő tényezővel szeretném ezt röviden és adatokkal alátámasztani, vitának természetesen erről is van helye, bár a számokkal igen nehéz vitatkozni.
Egyrészt az EU 15-országokkal kapcsolatban a külkereskedelmi termékforgalom cserearánya egy nagyon kifejező mutató azt illetően, hogy egységnyi kivitt áruért lényegében hány egységnyi behozott árut kaphatunk. Ezt illetően, ha a csatlakozási folyamatot lényegében az 1994. évi I. törvényhez datáljuk, tehát az akkori kezdéssel számítjuk, akkor azt láthatjuk, hogy már 1995-ben 10 milliárd forint veszteségünk volt kimutatható cserearány tekintetében. Ez 2004-re már 499 milliárd forintra halmozódott fel, és 2011-ig további 329,3 milliárd forintot kaptunk papíron, amelyből 399 milliárdot küldtek, de volt tagdíjbefizetésünk mintegy 70 milliárd forint, ezzel szemben a nettó veszteségünk összességében mintegy 367 milliárd volt.
Ez csak a cserearány mérése, ebbe nem számoltunk bele nagyon sok megszüntetett munkahelyet, nagyon sok elvesztett, leépített gazdasági ágazatot, de nyitott gazdaságunk következtében, és azáltal, hogy az ellenőrző apparátusunkat az élelmiszeripartól kezdve minden ágazatunkban leépíttették mesterségesen, felbecsülhetetlen az a százmilliárdos vagy több ezer milliárdos veszteség, amit elszenvedtünk, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a nyitott gazdaság eredménye, hogy a külkereskedelem során a későbbiekben a behozatal jelentős része külföldi közvetítők beiktatásával került a magyar piacra, akik árdrágítóként léptek fel, ez túlzás nélkül állítható, statisztikailag kimutatható.
Tehát kérem, hogy ne csak az uniós tagdíjbefizetést és az esetlegesen ideérkező forrásokat vizsgálják (Az elnök csenget.), hanem ezeket a közvetett hatásokat is, így érhető el teljes kép kizárólagosan. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť