ELNÖK (Jakab István)

Full text search

ELNÖK (Jakab István)
ELNÖK (Jakab István): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökének választása. A házelnöki előterjesztés H/11929. számon a honlapon elérhető.
Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem dr. Karas Monika Zsuzsanna asszonyt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét, valamint meghívott vendégeinket. (Taps a kormánypárti oldalon. - Dr. Karas Monika Zsuzsanna feláll.)
Az előző ülésünkön tájékoztattam képviselőtársaimat arról, hogy dr. Áder János köztársasági elnök úr a miniszterelnök úr javaslatára dr. Karas Monika Zsuzsannát 2013. augusztus 19-ei hatállyal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé kinevezte. A médiatörvény 125. § (1) bekezdése szerint a hatóság elnöke a kinevezés tényével és időpontjában a Médiatanács elnökjelöltjévé válik. A törvény 125. § (3) és 124. § (1) bekezdése alapján a Médiatanács elnökét az Országgyűlés a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazatával kilenc évre választja meg, egyidejű listás szavazással.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e dr. Karas Monika Zsuzsannát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elnökének. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 248 igen szavazattal, 43 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett dr. Karas Monika Zsuzsannát a Médiatanács elnökének megválasztotta. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében a Médiatanács új elnökének munkájához sok sikert kívánjak.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Médiatanács elnökének ünnepélyes eskütétele és az esküokmány aláírása következik. Felkérem dr. Karas Monika Zsuzsanna asszonyt, fáradjon az ülésterem közepére. Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy olvassa elő az esküszöveget, az Országgyűlés tagjait pedig, hogy szokásunkhoz híven felállva hallgassák meg azt. (A teremben lévők felállnak. - Dr. Karas Monika Zsuzsanna a terem közepére lép. - Dr. Szűcs Lajos jegyző előolvassa az eskü szövegét.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť