DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN

Full text search

DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN
DR. CSÉFALVAY ZOLTÁN nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt előrebocsátanám, hogy a ruhaiparnak vagy a textiliparnak a globális képe és helyzete miként változik: nagyon sok olyan fejlett ország van ma már, ahol szinte nincs is helyi textilipar, ön is nagyon jól tudja, hogy mely országokba, milyen délkelet-ázsiai országokba települ ki a textilipar különböző okok miatt, és ez nyilvánvalóan érinti az illető országoknak, ahonnan kitelepül, azoknak az országoknak az iparágát is. Tehát egy globális folyamattal van dolgunk, amelynek sajnálatos módon egyik következménye - amint ön is említette -, hogy a Kőszegi Ruhaipari Zrt. - és akkor tájékoztatnám - a cég saját elhatározása alapján, végelszámolással szűnik meg, és munkahelymegőrző támogatást nem igényel.
A munkaügyi központ együttműködve a helyi önkormányzattal, szeptember 4-én - tehát ebben az esztendőben szeptember 4-én - állásbörzén a szervezet szolgáltatási, támogatási rendszerét ajánlotta fel. A tájékoztató fórum többfajta munkakörökben ajánlott munkalehetőségeket: üvegtermékek előállítása, szobaasszony munkakör, kábelgyártás és hasonlók, és a kínált álláslehetőségekre nagy érdeklődés mutatkozott, jelentős számú jelentkezőt regisztráltak a munkáltatók. Hogy ez minden érintett számára megoldást jelent-e, ez nyilvánvalóan az érintettek igényétől is függ. De azért hadd utaljak arra, hogy a kormány célzott programokkal folyamatosan támogatja az álláskeresők elhelyezkedését, illetve munkahelyeik megőrzését.
2013-ban a munkahelymegőrző támogatás keretösszegének csaknem 30 százalékát a könnyűipar és a textilipari cégek számára fordítottuk. Reméljük, hogy a munka nélkül maradtak hamarosan munkát találnak Kőszegen és Kőszeg környékén.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť