GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, miniszterelnök úr, a szót. Nincsen letartóztatás, szeretném jelezni, és az, hogy a Hír TV előbb odaér a házkutatásra, mint a nyomozók, azért az is elgondolkodtató, hogy ez nem azért történt-e, mert a következő nap pedig demonstrációt szerveztek a termelők. De azt gondolom, hogy nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy van egy vállalkozás, ami szerintem a kormány által okozott gazdasági környezetnek köszönheti a bukását, ahogy a teljes magyar élelmiszeripar. Itt is elmondtam egy javaslatot és megismétlem. Itt a ragyogó lehetőség a kormánynak: az MNV Zrt.-nek, hogy ha felszámolásba kerülne a gyár - ami nem kellene, mert utána biztos, hogy nem jön ki belőle -, száz forintért opciós vételi joga van. Ezt meg kellene előzni. Az önkormányzat száz forintért biztosan eladja ezt a gyárat az MNV Zrt.-nek. Az MNV Zrt.-nek van forrása, vállalkozói vagyon, nyereséggel dolgozik. Tőkét kell emelnie, ebből el lehet rendezni az adósságot, azt is, amit most nem tudnak egyéb uniós forrásokból, és bizonyítsa be a kormány az ön vezetésével és az MNV Zrt., hogy ebben a gazdasági környezetben a 27 százalékos élelmiszeráfa mellett életképesen működtethető a vállalat. Ez az egy megoldás van, október 15-ig ennek el kell dőlnie (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), miniszterelnök úr.
Én erre kérnék szépen határozott választ, hogy járhatónak tartja-e ezt az utat. (Az elnök ismét csenget.) Nincs más alternatíva meggyőződésem szerint. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť