ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Államtitkár Úr! A helyzet úgy áll, hogy a kormány többször is foglalkozott ezzel a kérdéskörrel. Ahogyan ön is mondta, két irányban van itt teendőnk. Az első a beszállítók kérdésköre. Megvizsgáltuk, hogy az európai uniós szabályok szerint mi az, amit a lehető leggyorsabban ki tudunk fizetni. Erről döntöttünk is, tudomásom szerint talán kifizetések is történtek, de ha nem, akkor ez hamarosan meg fog történni, mert a szükséges kormánydöntések megszülettek. Ott valóban maradhat fönn az eddig meghozott döntések után valamennyi kifizetetlen beszállítás; vizsgáljuk, hogy azzal mit tudunk tenni. Egyelőre döntés még nincs róla.
A másik irányú teendőnk az, amit ön itt fő kérdésként idézett most föl, hogy mi lesz magával a gyárral. Én nem szaladnék előre annyira, mint ahogyan ön tette. Mi megpróbáljuk életben tartani a gyárat. Ön is ismeri a foglalkoztatási adatokat, azon a környéken ez egy komoly, fontos, talán pótolhatatlannak is mondható vállalat, úgyhogy a kormánynak az a szándéka, hogy életben tartsa. Ön is tudja, hogy a helyzet nem könnyű, mert itt mindenfajta letartóztatások, házkutatás, mindenfajta rossz, gyanús ügyek vannak. Korábban a Magyar Fejlesztési Banktól vett fel hitelt ez a gyár. Nem világos számunkra, hogy valaha az életben vissza tudja-e fizetni, el tud-e számolni azzal, hogy hova került a pénz. Szóval a helyzet meglehetősen nehezen áttekinthető, kis túlzással zűrösnek is mondható. Egy dolog azonban biztos, hogy mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a munkahelyek megmaradjanak. Ha az államtitkár úrnak egyébként erre vonatkozóan bármilyen javaslata van, azt örömmel fogadjuk.
Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť