BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (Jobbik): Elnök úr, köszönöm a szót. Amikor Novák Előd felszólalása közben az ő szómegvonásakor a frakció kérésére és nevében ügyrendi felszólalásra jelentkeztem, az eredeti javaslatom a házbizottság rendkívüli ülésének összehívása lett volna. Tekintettel arra, hogy a Házszabály adta keretekben én csak most szólhatok, a következőt szeretném bejelenteni.
A frakció szükségesnek tartja, hogy a következő házbizottsági ülés foglalkozzon olyan egységes ülésvezetés kialakításával, amely a következő kérdésben dönt: ebben a parlamentben elhangozhat-e ügynökvád képviselővel, kormánytaggal szemben, vagy nem? Ezt a kérdést az alapozza meg, hogy 2002-ben ebben a parlamentben Medgyessy Péter miniszterelnökkel szemben a Magyar Nemzetben megjelent fotókópia alapján ilyen vád elhangozhatott, ilyen D-209-es trikóban tüntetőleg meg lehetett jelenni. Jelen esetben egy képviselő az Állambiztonsági Szolgálatok Történelmi Levéltára által kibocsátott nyilvántartó karton alapján kívánta ezt a vádat elmondani. Nyilván a parlament nem bíróság, ez egy politikai értelmű vád, tehát a Jobbik szükségesnek tartja ennek tisztázását, hogy akkor adott esetben ebben a ciklusban egy ilyen vád nem hangozhat el, amit eddig meg lehetett tenni.
Köszönöm szépen, hogy elmondhattam. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť