KARÁCSONY GERGELY

Full text search

KARÁCSONY GERGELY
KARÁCSONY GERGELY (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! A Párbeszéd Magyarországért aktivistái július végén a Legfőbb Ügyészség épülete előtt kérdezték önt azzal kapcsolatosan, hogy a Legfőbb Ügyészség miért nem lép fel az állami korrupcióval szemben. Egy olyan időpontban tettük ezt, amikor szinte minden napra jutott egy hír, ahol a földbérletekkel, a trafikpályázatokkal vagy éppen a közbeszerzésekkel kapcsolatosan merült föl a korrupció gyanúja. Ön és a hivatala akkor a kérdésünkre nem válaszolt, csupán a Fidesz vette önt pártfogásába, és kritizált minket azzal kapcsolatosan, hogy egy pártatlan intézményt próbálunk támadni. Azt gondolom, hogy a legfőbb ügyész, ha valóban pártatlan, akkor nem szorul a Fidesz támogatására, ezért újra szeretném önnek feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket már nyáron megfogalmaztunk.
Miért nem indított a legfőbb ügyész az elmúlt időszakban egyetlen ügyben sem vizsgálatot közbeszerzési ügyek kapcsán? Lehet tudni, hogy az elmúlt években egy soha nem látott koncentráció alakult ki a közbeszerzési piacon. Láttuk azt, hogy számos ügyben feljelentés született. A legfőbb ügyész semelyik ügyben nem indított vizsgálatot, sőt még azzal a lehetőségével sem élt, hogy közbeszerzési jogorvoslati eljárást indítson, ami gyakorlatilag Magyarországon lehetetlen, hiszen olyan magas díjak vannak, hogy ha az erre hivatott hatóságok nem indítanak ilyen eljárásokat, akkor nem lesznek ilyen eljárások.
Miért nem vizsgálódtak önök a földbérletpályázatok ügyében, ahol szintén nap mint nap találkozunk botrányokkal és amelyek kapcsán egyébként legutóbb már elindult egy másik hatóság részéről egy vizsgálat? És ami talán a legaktuálisabb kérdés, főleg nyáron ettől volt zajos a közélet: a trafikügyek pályázatai kapcsán miért nem indított a Legfőbb Ügyészség egyetlenegy vizsgálatot sem? Hiszen hangfelvétel bizonyítja azt, hogy voltak olyanok, legalábbis egy magyarországi városban, akik politikai befolyásukat fölhasználva próbálták ezeket a pályázatokat befolyásolni, mégsem az ott lefülelt politikusok ellen indult vizsgálat, hanem éppen az ellen, aki ezt a hangfelvételt nyilvánosságra hozta.
Tehát a kérdésem az, legfőbb ügyész úr, hogy miért nem tesz semmit a korrupció ellen. (Dr. Józsa István tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť