BERTHA SZILVIA

Full text search

BERTHA SZILVIA
BERTHA SZILVIA (Jobbik): Tisztelt Államtitkár Úr! 2011-ben, amikor az önök által bevezetett új munka törvénykönyvének vitája zajlott, a Parlament falai közt és azon kívül is sokszor elmondtuk, a műszakpótlékok rendszerének átalakítása, a folyamatos munkarendben dolgozók pótlékának elvétele, a munkaközi szünet, például az ebédidő munkakörökre tekintet nélküli ledolgoztatása, a túlóra elrendelésének és szabadidővel megváltási szabályainak könnyítése, a munkaidőkeret növelése, az átlagkereset helyett távolléti díj számítása jelentős jövedelemcsökkenést okoz majd egyes szektorokban. Önök akkor ezt nem hitték el, pedig konkrét példákon keresztül, számításokkal próbáltuk meggyőzni önöket.
Most nyilván már önök is megkapták azokat a visszajelzéseket, hogy milyen bércsökkenés következett be pont azoknál az embereknél, akik amúgy is az ország leginkább alulfizetett dolgozói. Nem ritka, hogy 20-30 százalékos a veszteségük. Még önöknek sem lehet célja, hogy Európa közepén, Magyarországon, saját hazájukban olyan országot építsenek, ahol az embereknek a tisztességes munkáért kapott jövedelme harmadik világbeli életet tesz lehetővé. Különösen tragikus ez, amikor az állam még a saját dolgozóinak munkáját sem becsüli annyira, hogy legalább az alapvető megélhetést biztosító béreket kifizessen. Százezrek keresnek ma olyan béreket, ami még a létminimumhoz sem elég. A munka törvénykönyvének átalakítása jövedelmek terén is mind a közszférában, mind a versenyszférában még jobban az elszegényedés felé mozdította el az országot. Ezzel nyilván már önök is tisztában vannak, ahogy azzal is, hogy így nem lehet a munka becsületét helyreállítani.
Államtitkár úr, tervezi-e a kormány felülvizsgálni a bérek csökkenését okozó munkajogi szabályozási részeket, és visszaadni azt, amit a hibás törvényalkotással elvettek a dolgozóktól?
Várom válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť