ELNÖK (dr. Latorcai János)

Full text search

ELNÖK (dr. Latorcai János)
ELNÖK (dr. Latorcai János): Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés 2014. évi tavaszi ülésszakának és ezzel minden bizonnyal a 2010-14-es ciklusnak a végére értünk. Dr. Kövér László házelnök úr és a magam nevében is megköszönöm az Országgyűlés Hivatala minden munkatársának azt a nélkülözhetetlen segítséget, amelyet törvényalkotói, képviselői munkánkhoz nyújtottak. Önök a mai napon lezáruló, a korábban megszokotthoz képest sokszor és sokak számára megnövekedett munkaterhet vagy éppen a felújítások miatt váratlan feladatokat hozó ciklusban is kiválóan helytálltak. Munkájukért fogadják az Országgyűlés vezetésének és valamennyiünknek a köszönetét, őszinte elismerését. Bízom benne, hogy a választásokat követő első ülésen már a kívül-belül megújult Országházban folytathatják munkájukat. Kívánom, hogy az ülésszünetet kihasználva pihenjék ki a fáradalmakat.
Tisztelt képviselőtársaimnak is megköszönöm munkájukat. Tudom, hogy a hátunk mögött hagyott négy esztendőben sok dolgot nem láttunk egyformán, de úgy gondolom, ez így rendjén is van. Sokat dolgoztunk, ez tény. Sok számos kiváló törvényt alkottunk, sok határozatot hoztunk. Kiváló és még kiválóbb felszólalások hangzottak el, olyanok, amelyeket szívből megtapsolhattunk; akár a mai napon is elhangoztak ilyen, úgy is mondom, hogy szívet markoló felszólalások, amelyeket levezető elnökként sajnos a házszabály előírásai szerint nem tapsolhattam meg, de azzal teljes egészében egyetértettem.
Sajnos nemegyszer a korábban megtapasztaltakhoz képest váratlan, új törésvonalak kerültek felszínre, s olyan új tiltakozási formák bontakoztak ki az ülésteremben és azon kívül is, amelyek nem egyeztethetők össze azzal a korábban megkérdőjelezhetetlennek vélt és általam a mai napig vallott felfogással, miszerint az Országházban a nép választott küldöttei a feladat iránti alázattal és a cél iránti elkötelezettséggel vannak jelen, így végzik munkájukat.
Véleményünk a közjóról, a cselekvés kívánatos útjáról vagy éppen annak módjáról nem egy alkalommal eltért, de mégis közös bennünk, hogy a felhatalmazásunk ugyanonnan ered, hiszen az elmúlt négy évben mindannyian a választók, a magyar polgárok bizalmából dolgozhattunk itt hazánkért.
Remélem, a kampány legnehezebb óráiban sem tévesztjük szem elől, hogy a magyar emberek, Magyarország sorsának jobbra fordítása a választások valódi értelme, vagy ahogy a költő fogalmaz: “a haza minden előtt”. Ezekkel a gondolatokkal köszönök el önöktől.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť