SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Elnök úr, ha megengedné, reagálok. Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm szépen a választ; nagyon sok oka van, hogy nem tudom elfogadni. Először is, ellenérvel azzal, hogy milyen a magyar társadalom megítélése az atomenergiáról. Ha önnek ekkora meggyőződése, hogy a magyar társadalom támogatja ezt a kezdeményezést, akkor miért nem támogatnak bármilyen népszavazást ebben az ügyben, hogy véleményt lehessen nyilvánítani?
Másodszor. Ha azt mondja, hogy minden esetben szükséges támogatni a megújuló energiaforrásokat, akkor mitől van az, hogy addig, míg atomreaktor fejlesztésére kölcsönt vesznek fel, és százszázalékos állami finanszírozásban zajlik, addig mindazokat a fejlesztéseket, amelyek megújuló energiaforrásokat fejlesztenének kistérségekben, épületgépészettel, szigeteléssel, azokat viszont nem támogatják csak 27-30 százalékos támogatással, azért, mert ott kisvállalkozók vannak benne, nem pedig nagy építési lehetőségek?
Tehát összességében, megnézve a német és az európai rendszereket és ott a megújuló energiaforrások részesedését, egyértelműen azt lehet látni, hogy Európa próbál felzárkózni a 2020-as célkitűzésekhez, míg Magyarország elmarad ettől. (Taps az LMP és az LMP mögött helyet foglaló független képviselők soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť