GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Csak a mondandóm margójára teszem, hogy a törvényalkotási menetrendünkben sem volt benne ennek a törvénynek a tárgyalása annak idején, de ha szükséges, akkor tárgyalni kell, nincs ezzel gond.
Ami az én problémámat érinti, jelenti, az az, hogy az államigazgatásba való kiszervezés, gyakorlatilag annak a mikéntje az hogyan és miképpen történhet meg az elkövetkezendő időszakban. Akkor nagy a baj, hogyha a kiszervezés úgy történik meg, hogy mondjuk, a kiszervezést követő 15 napon belül magának az érintettnek, a munkavállalónak kell nyilatkoznia arról, hogy elfogadja-e mindazt, ahová őt kiszervezik, és ha nem fogadja el, vagy ha nem nyilatkozik erről - ez az érdekesebb, ez a pikánsabb része -, akkor gyakorlatilag megszűnik a jogviszony. Fordítva talán reálisabb lenne a történet, hogy ha 15 nap elteltével valaki nem nyilatkozik, akkor automatikusan folytatódik a jogviszony.
Arról már nem is akarok beszélni, hogy milyenfajta illetmény-, illetve bérbeli sérelmeket szenvednek el e törvénymódosítás kapcsán az emberek; arról meg még inkább nem, csak fel akarom idézni - megint csak pikánsnak mondanám - azt, amiről Vejkey képviselőtársam beszélt, az nemcsak a képviselőket érinti; tudja, ez a duplikált díjazás kérdésköre, a duplázott díjazás kérdése. Az államtitkár, a helyettes államtitkár, közigazgatási államtitkár is érintettje gyakorlatilag az előzetes tervezetek szerint ennek a történetnek. Na jó, hogy a végkifejlet kapcsán ezt nyomásra megváltoztatják, de azért a külvilág elől ne tagadjuk el, önöknek ez volt a szándékuk, a dupla díjazás! Szóval, eléggé szégyenletes passzusokkal volt terhes ez a törvénytervezet, ezért is alakult ki az a viszonyulásunk, amit majd képviselőtársaim megfogalmaznak.
Elnök úr, a két percbe belefértem, amit nyomtam. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť