GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Említettem az államtitkárok és helyettes államtitkárok duplikált díjazását. Most forinto-sítottan is mondom, csak azért, hogy érzékelhető legyen. Akkor, amikor Magyarországon zsebbe 66 483 forintot kap egy minimálbéres ember, akkor itt arról beszélünk, hogy egy helyettes államtitkárnál 750 ezer forint bruttó a nagyságrend. Egy államtitkárnál közel egymillió forint bruttó ez a nagyságrend, azon túl, ami a fizetése. Azt gondolom, hogy ez abszolút nem helyénvaló; egy.
Kettő: azt gondolom, hogy a menet közbeni vitában, bizottsági ülések keretei között, amikor erre a kérdésre sor kerül, akkor a bizottsági ülésen megjelenő főosztályvezetők, helyettes államtitkárok azt nyilatkozzák ki, hogy nem, nem, szó sincs erről, nem lesz ilyen, majd a végszavazás előtt pedig a parlament falai közé ismét visszakerül deklarált módon, hogy mégiscsak lesz, akkor ez orcátlanságnak nevezhető. És az orcátlanság teteje az, amit mondtam. Míg a minimálbéres ember 66 483 forintot vesz kézbe egy hónapban, addig az államtitkári fizetésen túl közel egymillió forint bruttót kaphat miniszteri biztosként, míg valaki duplikáltan helyettes államtitkárként pedig 750 ezer forintos nagyságrendet.
Ezen kellene elgondolkodniuk, hogy ez így rendben van-e, ez így helyénvaló-e. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť