HENDE CSABA

Full text search

HENDE CSABA
HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Először is köszönöm, hogy megdicsérte a 2013 májusában előterjesztett koncepciót, amit nem a HM mutatott be a parlamenti pártoknak, hanem én személyesen voltam bátor. Köszönöm, hogy ezt korrektnek és megalapozottnak minősíti.
Az azonnali kérdésével kapcsolatban - megbocsátja talán a humoros megközelítést - a régi székely vicc jut eszembe. A 70 év körüli székely feleség odafordul az urához és azt mondja: mondja, apjuk, szeret még? Erre az öreg azt mondta: az esküvőkor egyszer mondtam, majd ha változás lesz, szólok. Tehát ebben az ügyben is azt tudom mondani önnek, hogy az elgondolásunk továbbra is az, hogy Magyarországnak, a Magyar Honvédségnek elengedhetetlenül szükséges szállító helikopterflottát a lehető legjobb feltételekkel, a lehető legkedvezőbb áron és a lehető legkedvezőbb műszaki tartalommal mielőbb beszerezzük. Amint lesz bármilyen olyan új fejlemény, amely érdemben előreviszi ezt az ügyet, természetesen - és válaszolok a kérdésére - lesz érdemi egyeztetés, mint ahogy az elgondolásról is volt. Tehát a szükséges forgószárnyas és merevszárnyas repülőeszközök mibenlétéről, a katonaszakmai specifikációról is volt egyeztetés, amint mondtam, én tartottam személyesen, és köszönöm, hogy megdicséri utólag is.
Természetesen a nyilvános tender kiírásának vannak feltételei. Az első és legfontosabb feltétel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy tilos, nem szabad, jogilag lehetetlen tendert kiírni addig, amíg annak a teljes pénzügyi fedezete nem áll rendelkezésre. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť