TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön félreértelmezte a költségvetést, ugyanis ez a 169 milliárd semmiképpen nem jelent az államnak vagyonvesztést. Azért nem jelent vagyonvesztést, mert ez a beruházási alapnak a bevételi részét képezi. A beruházási alapban pedig a bevételi oldalon az állam által értékesített vagyont írjuk be, a kiadási oldalra pedig, amit megvalósítunk állami beruházást, ami az állami vagyon értékét növeli. Csak akkor lehet a beruházást megvalósítani, ha a bevétel realizálódik. Tehát semmiképpen nem jelent az állami vagyon értékesítése vagyonvesztést, és semmiképpen nem jelenti a hiánycélnak a papíron való teljesítését, tehát itt egyáltalán nincsen igaza.
Nézzük a konkrét kérdéseit! A hazai földgáztározók magánkézbe, esetleges külföldi magánkézbe történő átjátszását tervezi-e a kormány? Nem. A második: tervezi-e a kormány a MOL-részvény-eladást? Nem. A következő kérdés: mit akarnak áron alul átjátszani? Áron alul semmit nem szeretnénk eladni és értékesíteni, mindent nyíltan, pályáztatással, felértékeléssel és a meghatározott törvény szerint, természetesen először a kormány döntésének megfelelően.
(18.00)
Ezt a bevételt elsősorban frekvenciabevételből, koncesszióértékesítésből, ingó- és ingatlanvagyon-értékesítésből szeretnénk elérni.
És ha most megengedi, képviselő úr, miután még van időm egy kicsit, mert minden kérdésre válaszoltam (Derültség a kormánypártok soraiban.), egy kicsit tekintsünk vissza az önök kormányzásának idejére. (Taps a kormánypártok soraiban.) Tehát nem úgy fog történni, mint az MSZP idején, például a sukorói telekcsere értékesítése, ami jelentős államivagyon-hátrányt jelentett. (Zaj, közbekiáltások. - Gőgös Zoltán: Ki mondta?) Vagy nem úgy fog történni, mint a moszkvai ingatlan értékesítése (Felzúdulás, közbekiáltások a kormánypártok soraiból. - Az elnök csenget.), ami 17 milliárd forint mínuszt jelentett az MSZP-kormány idején; vagy a postaszékház értékesítése (Felzúdulás, közbekiáltások a kormánypártok soraiból.), ami 500 milliót, vagy az autópálya-koncesszió, ami beláthatatlan károkat okozott volna az országnak több száz milliárdért. (Közbekiáltások mindkét oldalról.) Vagy a Dunaferr értékesítése néhány száz millió forintért, majd ötéves kötelezettségé (Folyamatos zaj, közbekiáltások mindkét oldalon); vagy ne adj’ isten, a pécsi buszok kiszervezése az ön alpolgármestersége idején (Derültség és közbekiáltások a kormánypártok soraiból. - Az elnök csenget.), amit a bíróság aztán semmisnek mondott ki, és kimondta, hogy több száz milliós kárt okozott vele Pécs városának. Ön legutóbb beismerte, hogy egyébként ezért az alpolgármesterségről le is mondott. (Derültség, felzúdulás, közbekiáltások a kormánypártok soraiból.)
De ha egyébként ön korrupciót emleget ezzel a kormánnyal kapcsolatban, akkor azt javaslom önnek, hogy forduljon hátra, ott Hiszékeny Dezső ül (Derültség és közbekiáltások a kormánypártok soraiból. - Dr. Répássy Róbert: Kiment.), akit azzal gyanúsítanak, hogy hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt vádemelés alatt áll az ügy. Nemrég még ebben a frakcióban ült márciusban Simon Gábor, volt szocialista országgyűlési képviselő (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.), az MSZP volt alelnöke költségvetési csalás bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége, felbujtóként elkövetett közokirathamisítás bűntette miatt.
Tisztelt Képviselő Úr! A sort természetesen folytathatnám. Azt javaslom önnek, mielőtt korrupcióval vádol bárkit, a jelenlegi kormányt, előbb mossa a gatyáját tisztára és a pártját. (Derültség és nagy taps a kormánypártok soraiban. - Felzúdulás, közbekiáltások az MSZP soraiból. - Az elnök csenget.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť