HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Miniszterelnök úr, az önök hatalomgyakorlásának, sőt továbbmegyek, az ön hatalma bebetonozásának fontos pillére a földpályázati rendszer, vagyis a földekkel való visszaélés. A pályázatok jelentős részénél ugyanis haveroknak, rokonoknak, kiválasztottaknak játsszák át a földet úgy, hogy a helyben élő gazdálkodók, akik korábban állatokkal rendelkeztek, föld nélkül maradnak.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! „A pályázati rendszerrel vissza lehet élni, és vissza is éltek vele.” - írta le az ügyészség a bükki nemzeti parkos visszaéléseket vizsgáló határozatában. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egy pillanatra már úgy tűnt, hogy ez már önnek is kellemetlen, és amikor a Hortobágyi Nemzeti Parknál fölmerült visszaélések napvilágra kerültek, akkor ön Kehi-vizsgálatot rendelt el, és azt ígérte, hogy amíg ez a Kehi-vizsgálat nem fog lezárulni, addig senkivel nem fognak szerződést kötni.
Nos, a szerződést mindenkivel megkötötték. A múlt héten Gőgös Zoltán képviselőtársammal bementünk a Kehibe, és megnéztük ezt a vizsgálatot. Képzeljék el, hogy az eredménye az lett a vizsgálatnak, hogy a szerződések egyharmadánál, közel egyharmadánál állapították meg, hogy nem lett volna szabad szerződést kötni, mert eleve a pályázók nem feleltek meg a pályázati kiírásnak, vagy egyszerűen hazudtak, amikor leírták a pályázatba foglaltakat. A pályázatok egynegyedénél szakmai pontok alapján nem győztek volna, hanem kizárólag a szubjektív pontok alapján lettek kiválasztva a győztesek. Az is kiderült, hogy több olyan társaság nyert, amelyik kizárólag azért jött létre, hogy megkaparintsák a pályázatok mellé járó földtámogatásokat.
Miniszterelnök úr, ön rendelte el a vizsgálatot, ön ígérte meg, hogy nem kötnek szerződést. Miniszterelnök úr, meddig fogja tűrni azt, hogy az ön nevéhez ilyen visszaélések kapcsolódjanak? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Kérem szíves válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť