CZERVÁN GYÖRGY

Full text search

CZERVÁN GYÖRGY
CZERVÁN GYÖRGY földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány a Kincsem nemzeti lovas programban meghatározott feladatokról és a kiemelt feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló 1061/2012-es kormányhatározat elfogadása után több, a lovas-ágazattal kapcsolatos intézkedést fogadott el és hajtott, illetve hajt most is végre, amelyek mind a lovastársadalom érdekeit szolgálják. Ezek egyebek mellett a következők: a Nemzeti Lovarda felújítása, fejlesztése 2014-ben 600 millió forint, a 2015-ös költségvetésre 1,4 milliárd forint; az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad lovasközpontjának kialakítása, a lovasstadion újjáépítése 2013-ban 181 millió forint, 2014-ben 1,47 milliárd forint, 2015-re tervezve- 830 millió forint; több nemzetközi lovas-rendezvény: a 2014. évi nemzeti vágta, egyes fogathajtó világbajnokság, a lovas világkupa lebonyolításához biztosított a kormány mintegy 155 millió forintot a lebonyolításra; 2014. január 1-jétől az összes állami ménes az agrártárca kezelésében és felügyeletében van, amely megteremti a lótenyésztés egységes irányítását hosszú távon; megoldottuk a szabad terephasználat kérdését; elindult a lovasinformatikai rendszer fejlesztése. Ezen főbb, elkezdett feladatok végrehajtásának java része a jövő évre is áthúzódik, amelyhez a központi költségvetés jelentős forrásokat fog továbbra is biztosítani.
Tisztelt Képviselő Úr! Szemben az ön állításával, a kormányzat kiemelt helyen foglalkozik a hazai lovaságazat fejlesztésével, tehát a kérdésében sugalltakat a leghatározottabban vissza kell utasítanom. A lovastársadalmat senki nem veri át, senki nem használja ki és senki nem nézi le. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť