MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! 2010 óta második ciklusukat töltik kétharmadban önök. Nagyon sok kudarc fémjelzi ezt az időszakot, de most mégis egyet emelnék ki ezek közül, ez pedig a lovastársadalom folyamatos átverése - és egyfajta szavazógépként tekintenek csak rájuk, erre itt kívánnám felhívni a figyelmet -, pedig egyébként a lovasok a szocialista kormányok után azt hitték, hogy végre változhat valami. Önök mindent megígértek számukra, persze szokásukhoz híven a választások után ezt azért gyorsan el is felejtették. Ha másra nem gondolunk, akkor ki kell emelni azokat a nagy, komplex beruházásokat, amiket a lovasok számára beígértek, és ahol már némely esetben az alapkőletétel is megtörtént, azonban a költségvetés vitájakor döbbenten láttuk, hogy lehúzták ezeket a sorokat, és nem valósulnak meg ezek a beruházások. De egyébként mindegy is, hogy a tenyésztés, az oktatás, a turizmus, a hagyományőrzés, a versenyzés területéről beszélünk, a lovasok nem értik, hogy miért nem valósulhattak meg a korábbi ígéretek.
Ugye, úgy kezdődött az egész történet, hogy önök kérték a szakmát, hogy tegyen le egy programot az asztalra. A szakma ezt meg is tette, a Kincsem nemzeti lovas program önök elé került, egy reális, minden területet érintő stratégia, a legátfogóbb anyag, amit én valaha olvashattam ebben a témában. Ráadásul önök erre, ha jól emlékszem, a 2012. év elején kormányzati szinten rá is bólintottak, de sajnos a gyakorlati lépések azóta sem következtek be. Az MVH-forrásokhoz iszonytatóan lassúan férnek csak hozzá ezek az ágazatok, a lónyilvántartás katasztrofális, a lovasterápiában dolgozó civilek panaszkodnak, hogy a létükért küszködnek, hiszen semmilyen támogatást nem kapnak önöktől, miközben a lóval végzett munka sok figyelemzavaros diáknál bizonyította most már tényszerűen, hogy bizony komoly pozitív hatással van az ő mindennapjaikra. A lovas turizmus szintén haldoklik, pedig hazánk kiváló adottságokkal rendelkezik.
Összefoglalva tehát elmondható, hogy a forrásokhoz egy szűk érdekkör jut itt is csak hozzá. Kérem, ezekre a felvetésekre válaszoljon, a legfontosabb kérdésem pedig az, hogy mikor valósítják meg a Kincsem nemzeti lovas programban leírtakat. Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť