DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kívánom megismételni és nemcsak a házszabály okán, hanem egyébként sem azokat az érveket, amelyeket az általános vitában a törvényjavaslat kapcsán elmondtunk. Egy dolgot emelnék ki: mindannyian egyetértettünk abban és egyetértünk most is, és azt gondolom, hogy a szavazási magatartásunk is ezt fogja majd mutatni az Országgyűlésben - reményeim szerint egyhangú szavazással -, hogy a gyermekek védelme, gyermekeink védelme a legfontosabb témák közé kell hogy tartozzon mindig ennek a Háznak a falain belül.
Azt is kiemeltük, hogy ennek érdekében olyan törvénymódosításokra is szükség lehet, amelyek a büntető törvénykönyvet érintik, de mi továbbra is várjuk majd a Fidesz és a kormány javaslatait a vonatkozásban, hogy az ehhez kapcsolódó és talán nagyobb eredménnyel kecsegtető jogszabálytervezeteket előterjesszék; mi is fogunk ezen dolgozni.
Ami a módosító javaslatot illeti - hiszen ennek a mostani vitának a tárgya ez lehet -, azt tudom mondani, hogy e tekintetben példaértékű folyamatnak lehetünk tanúi, hiszen ki tudtuk javítani, méghozzá közös akarat alapján azokat a szakmai hibákat, hiányosságokat, amelyekben ez a javaslat szenvedett.
A Törvényalkotási bizottság bizottsági módosító javaslatot nyújtott be, amelyet értelemszerűen az előkészítés után a bizottsági tagok túlnyomó többsége támogatni tudott, így a mi frakciónk is támogatja ezt a módosító javaslatot, és így a módosító javaslat elfogadásának következményeképpen tudjuk támogatni szakmai szempontból is - nem csak a tartalmát érintően - az előttünk fekvő törvényjavaslatot.
Így aztán, tisztelt képviselőtársaim, azt gondolom, hogy kár is ennél hosszabbra nyújtani ezt a felszólalást. Támogatjuk tehát az összegző módosító javaslatot, és támogatjuk a javaslat elfogadását is. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť