DR. BENE ILDIKÓ,

Full text search

DR. BENE ILDIKÓ,
DR. BENE ILDIKÓ, a Népjóléti bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Népjóléti bizottság mint kapcsolódó bizottság előtt a törvényjavaslat részletes vitája az előírtaknak megfelelően zajlott. A fentiek tükrében a részletes vita során kiemelésre került, hogy a törvényjavaslat az Alaptörvényben rögzített, a gyermekek fokozott védelmét szolgáló elvek szem előtt tartása mellett került megalkotásra.
A magyar jogrendszerbe illeszkedésén túl a tárgyalt rendelkezés megfelel mind a nemzetközi, mind az uniós jogból eredő kötelezettségeknek és a jogalkotás szakmai követelményeinek akként, hogy párhuzamos a német rendszerrel, valamint szem előtt tartja és megfelel az ENSZ Közgyűlése által elfogadott ’89. évi New York-i, a gyermekek jogairól szóló egyezménynek is. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a vita során ellenzéki képviselőtársaink is támogatásukat fejezték ki, és azt is, hogy a parlament általános vitája a téma súlyának és komolyságának megfelelően rendkívül konstruktívan folyt.
Szeretném megjegyezni, hogy a Népjóléti bizottságban a szavazás során mind a részletes vita lezárásáról, mind a részletes vitáról szóló jelentés elfogadásáról egyhangúlag igennel szavaztunk képviselőtársaimmal. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť