DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én sem leszek hosszabb, mint az előttem szóló Bárándy Gergely. Mi is támogatni tudjuk a javaslatot, és mindazt, amit az általános vitában elmondtunk, én sem szeretném megismételni.
Engedjék meg azonban, hogy azt azért elmondjam, ha már az elévülésről és az elévülési szabályokról beszélünk, beterjesztettünk egy módosító javaslatot. Tudom, hogy nem közvetlenül ehhez a témához tartozik. Viszont ha megnyitottuk ezt a törvényhelyet, erre is házszabályszerűen lehetőségünk volt. Ez a hivatali vesztegetés, hivatali bűncselekmények, korrupciós bűncselekmények szintén el nem évülhetővé tételére vonatkozott. Nagyon szeretnénk, ha előbb-utóbb eljutnánk odáig, hogy e bűncselekményekre vagy hosszabb elévülési időket határoznának meg a magyar jogszabályok, vagy adott esetben szintén nem évülnének el. Láthatjuk, hogy kormányokon átívelő olyan probléma ez, és a legutóbbi időben akár a kitiltási botrányt is említhetném, olyan problémákkal nézünk szembe, amelyek esetében ezeknél a bűncselekményeknél is nagyon felháborítja az embereket, amikor adott esetben azt hallják, hogy mondjuk, lebukik egy politikus, vagy akár egy volt miniszterelnök, és azt tudja mondani, hogy elévült a bűncselekmény, ezért nem felelősségre vonható, és utána a parlamentben ugyanúgy folytathatja a tevékenységét. Ez legalább annyira bosszantja az embereket, mint az, hogy ezek a bűncselekmények, mint a korrupciós bűncselekmények sok esetben nem kerülnek kivizsgálásra, vagy amikor már odakerülne az igazságszolgáltatás, hogy elinduljon, akkor már az elévülés bekövetkezett.
De ettől függetlenül támogatni tudjuk természetesen, hogy a gyermekek ellen elkövetett különféle bűncselekmények ne évüljenek el. Ez a Jobbik törekvéseit is tükrözi. Ez egy olyan javaslat, amit támogatni tudunk. Köszönjük, elnök úr. (Taps a Jobbik padsoraiból. - Szórványos taps a kormánypárti padsorokból)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť