VELEZ ÁRPÁD,

Full text search

VELEZ ÁRPÁD,
VELEZ ÁRPÁD, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az európai műholdas távközlési szervezet módosított egyezményének kihirdetéséről szóló törvényjavaslat fekszik most itt a tisztelt Ház előtt. Egy olyan egyezményről van szó, amely kifejezetten a távközlés területén való szakmai együttműködés elmélyítését tűzte ki célul, amely egyezményt 2001. július 2-ától alkalmazni kell.
(22.50)
A módosított egyezmény, ahogy elhangzott, 2002. november 28-án hatályba lépett. Azaz Magyarországot nemzetközi jogi szempontból éppen 12 éve kötelezi ez az egyezmény, azonban Magyarország mindeddig nem ratifikálta. Ezt a belső jogi lépést teszi most meg az Országgyűlés.
Az egyezmény alapján a részes felek létrehozzák az Európai Műholdas Távközlési Szervezetet. E szervezet célja az egyezményben meghatározott alapelvek érvényesítése, úgymint a közszolgálati, illetve egyetemes szolgáltatási kötelezettség betartása, a műholdas rendszer által biztosított páneurópai lefedettség, a diszkriminációmentesség, valamint a tisztességes verseny.
Tisztelt Ház! Annak reményében, hogy Magyarország a belső jogi szabályozásban képes megfelelni ezeknek az alapelveknek, támogatjuk az egyezmény kihirdetését.
Kérem, engedjék meg, hogy végezetül idézzem az egyezmény 11. cikkét. „A felek az egyezmény szerinti jogaikat és kötelezettségeiket az egyezmény elveivel és rendelkezéseivel teljes összhangban, azokat elősegítve gyakorolják, illetve teljesítik.” Ezt kívánom a magyar kormánynak. Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť