DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA honvédelmi miniszter: Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Megerősíthetem, hogy a kormány a következő években nemcsak kiteljesíti a katonai életpályamodellt, hanem számottevő illetményemeléssel meg is erősíti azt. A kormány ugyanis a közelmúltban arról döntött, hogy 2015. július 1-jétől kezdődően és 2019-cel bezárólag összesen 50 százalékkal emeli meg átlagosan a magyar katonák illetményét.
(15.40)
Ez azt jelenti, hogy jövő július 1-jétől 30 százalékot, majd pedig ’19. január 1-jéig évi 5-5 százalékot fogunk emelni. A katonai életpályamodell azonban nemcsak az illetményekről szól. A célunk az, hogy megbecsüljük a hazánkat fegyverrel szolgálókat, erősítsük a honvédség megtartó képességét, és kiszámítható előmeneteli rendszert kínáljunk honvédeink számára.
Mit is jelent mindez? Az illetményemelésen túl az életpályamodellben egyrészt kiszámítható és teljesítményalapú előmeneteli rendszert biztosítunk a katonáknak. Ennek keretében azokról is gondoskodunk majd, akik önhibájukon kívül a honvédség sajátos előmeneteli rendszeréből következően válnak ki a rendszerből, hiszen számukra garantálni fogjuk, hogy ha akarnak, akkor a közszolgálat más területén dolgozhassanak tovább, vagyis senkinek nem engedjük el a kezét, és senkit nem hagyunk az út szélén.
Másrészt egy új, pénzbeli támogatáson alapuló lakhatástámogatási rendszert vezetünk be a közeljövőben, ezen túlmenően pedig 2016-tól tervezi azt a kormány, hogy egy szélesebb körű közszolgálati lakáshitelprogramot, valamint egy új, speciális közszolgálati biztosítási rendszert vezet be. Köszönöm szépen még egyszer a kérdését.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť