DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Honvédség katonái minden évben erőn felül teljesítenek az ország határain belül és kívül, bizonyítják felkészültségüket, készek fegyverrel védeni a hazát, és készek helytállni természeti és ipari katasztrófák idején, ahogy történt ez a tavaly nyári dunai árvíz vagy a négy évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa során. Mindemellett nemzetközi missziós tevékenységükkel is hozzájárulnak Magyarország nemzetközi megítélésének javításához. Ezért mindannyiunk kötelessége, hogy megbecsüljük a Magyar Honvédség állományát.
Legutóbb az első Orbán-kormány emelte meg számottevően a katonák illetményét, és az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően a kormány nemrég jelentette be, hogy 2015-től újabb emelésbe kezd a bérek, a honvédségi illetmények területén. De arról is hallhattunk már, hogy mindezt egy új katonai életpályamodell keretében hajtja végre.
Kérem tisztelt miniszter urat, hogy erősítse meg az eddig elmondottakat, és foglalja össze a tervezett új életpályamodell főbb jellemzőit. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť