DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Június 11-én interpelláltam a minisztériumot, hiszen akkor került napvilágra, hogy a Zsolnay egyik tulajdonosa, akkor még kisebbségi tulajdonosa a saját érdekeltségébe tartozó cégben levédette a Zsolnay nevet. Aztán az interpelláció során az államtitkár úr a ténybeli alapot megismételve, annak a történeti hűségét nem vitatta, mégis azt követően nem történt semmi. Tóth Bertalan képviselőtársammal feljelentést tettünk, úgy gondoltuk, hogy csalárd módon történt ez az eset. Ebben megállapította a nyomozó hatóság az illetékességét és hatáskörét, valamint a kétirányú alapos gyanút is, és elindult a nyomozás.
Ezt követően a nyomozás során önök ugyancsak még mindig nem tettek semmit. Egyes sajtóhírek szerint, a fullank.com-ról tájékozódva azt mondhatom, hogy egy másik eljárás viszont lezárult az ügyvezetővel szemben, ahol ugyancsak áru hamis megjelölése okán három év próbaidőre bocsátották - állítja ezt ez a sajtóorgánum.
Önök nagyon megengedőek ebben az ügyben, sem az MNV, sem pedig Pécs megyei jogú város nem kérte az őt megillető késedelmi kötbért, elfogadtak pénzbeli hozzájárulás helyett egy olyan ingatlant, amelynek legalábbis kétséges, hogy az értéke annyi volna, mint amennyivel azt figyelembe vették. Jelenleg ez az ügyvezető a magyar hungarikumként számon tartott Zsolnay Manufaktúrának a 81 százalékos tulajdonával rendelkezik. Ez a jelentős befolyást elérő tulajdoni hányad. Önök nagyon megengedően járnak el, és valójában, amikor ön azt mondta, hogy önök megtesznek mindent, akkor ebből az látszott, hogy önök június 11-e óta nem tettek semmit, kibővítették az fb-t, majd elfogadták ezt az apportot, és azt követően nem történt semmi.
A kérdésem az volna, tudják-e azt, hogy 2015-ben le fog járni majd a visszavásárlási lehetősége (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és értékelték-e a szindikátusi szerződés végrehajtását. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiból.)
(16.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť