DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Ugye emlékszik, két héttel ezelőtt is interpelláltam, akkor megvádolt minket, hogy amerikai érdekeket képviselünk, és meggyanúsított vele, hogy több százezer kormánytisztviselőt vádoltunk meg, hogy szerepelnek azon a listán, amit az Egyesült Államok állított össze, és akiknek korlátozták a beutazási lehetőségét az Egyesült Államok területére. Mint utólag kiderült, Vida Ildikó és a NAV vezető tisztségviselői rajta vannak ezen a listán, tehát a feltételezésünk, a gyanúnk megalapozott volt. Tudja, miniszter úr, azok a személyek vannak ezen a listán, akiket illetően az Egyesült Államok szerint hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.
Hazai sajtóhírek nemcsak a NAV-ot és a hozzá köthető személyeket emelték ki, hanem a Századvéghez köthető vezető személyeket is. Sem Heim Péter, sem G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója nem cáfolta, hogy a cég egyes tulajdonosai rajta lennének azon a listán, amit az Egyesült Államok állított össze.
Tisztelt Miniszter Úr! Tudja, ez az a Századvég, amely 2010 óta 4 milliárd forintos állami megrendelést kapott, amely 1,4 milliárd forintos közbeszerzést nyert most el, és mint kiderült, a kormány kapcsolattartója korábban a Századvégnél dolgozott. Ez az a Századvég, amely naponta 10 millió forintot költ el olyan tanácsok megfogalmazására, ami a kormányzat tisztségviselőinek feladata. És ez az a Századvég, amit a volt kutatási igazgatója, Mellár Tamás pécsi professzor egy interjúban pénzmosodának nevezett, mivel állítása szerint a miniszterelnök tanácsadói érdemi munka nélkül markolnak fel pénzt a minisztériumi megrendelések után.
Tisztelt Miniszter Úr! Az Egyesült Államok nyilatkozata alapján a sajtó kitiltási botránnyal kapcsolatos állításai, azt gondoljuk, nem nélkülöznek minden alapot, és azok a személyek, akik a Századvéghez köthetők, nem cáfolták ezeket az állításokat. A kialakult helyzetben így kérdezem önt, van-e alapja a kitiltási botránnyal összefüggésben a Századvéghez köthető személyek érintettségének. Van-e alapja a pénzmosodás vádnak?
Megfelelően tudja-e a Századvég képviselni az Egyesült Államokban a magyar érdekeket, amely Századvéghez köthető személyek nem cáfolt sajtóhírek szerint korrupciós cselekmények miatt kitiltottak az Egyesült Államokból? Kérem miniszter urat, tisztázza a Századvéggel és tisztázza a magyar választókkal, hogy milyen szerződéses partnerekkel kapcsolatban állnak fenn ezek a feltételezések.
Tudja-e, milyen cégcsoportoknak fizet a kormány milliárdokat? Mikor hozza nyilvánosságra a kormány a Századvégtől rendelt tanulmányokat, koncepciókat, hogy kiderüljön, valódi munka folyt-e, vagy csak a miniszterelnöki tanácsadók kifizetőhelye-e a Századvég?
Kérdezem önt, miniszter úr: meddig falaz a Századvégnek? Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť