TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! A népnek igaza van, ebben egyetértünk. A népnek igaza volt ez év április 6-án, május 25-én és október 12-én is. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Szávay István: Meg Ózdon.) Ózdon is igaza volt a népnek. (Dr. Schiffer András: Na! - Dr. Staudt Gábor: Ebből hogy jössz ki?) Úgy jössz ki (Derültség az ellenzéki oldalon.), hogy az önkormányzati képviselőtestület többségébe kormánypárti képviselőket szavaztak, tehát Ózdon a döntés jogát ugyanúgy a Fidesznek hagyták meg egyébként, mint az országban és a parlamentben, maradjunk ennyiben. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Ott nem volt ismételt választás.)
(13.50)
Tisztelt Országgyűlés! A mai tüntetéseket természetesen a kormány, az Országgyűlés tiszteletben tartja, az ott elhangzó véleményeket, üzeneteket nyilván figyelembe fogja venni; nyilvánvaló, ez azt bizonyítja, hogy Magyarországon működik a demokrácia. Tehát azok az érvek, amikor önök külföldön azzal próbálják az országot és a kormányt lejáratni, hogy diktatúra van, és hogy Magyarországon nem lehet kifejezni az ellenvéleményt, éppen hogy ezek a tüntetések bizonyítják, hogy ha valaki így szeretné kifejezni az ellenvéleményét vagy más véleményét, ezt Magyarországon meg lehet tenni.
Amit például a kitiltási botránnyal - mert ide-oda csapkodott a frakcióvezető úr - kapcsolatban mondott el Tóbiás képviselő úr, úgy gondolom, önök nagyon veszélyes pályát választottak, hiszen egy olyan közintézményt támadnak, egy olyan közintézmény vezetőjét támadják, akivel szemben egyébként semmilyen magyar hatóság semmilyen vádat, gyanút nem fogalmazott meg, sőt éppen az ellenkezőjét, kijelentette, hogy nem érintett az önök által meggyanúsított személy semmilyen korrupciós ügyben és semmilyen áfacsalási vagy abban az ügyben, hogy abban lett volna érdekelt, hogy az adóhatóság ne a maximális adóbevételt szedje be. De ha megengedi, akkor legutóbb, egy héttel ezelőtt is elmondtam frakciótársának, önnek is elmondom, hogy ha ilyen kritikusak önök egy olyan közintézmény vezetőjével szemben, akivel szemben egyébként csak vádaskodás van és vád nincs, akkor ön a frakciótársát, Hiszékeny Dezsőt miért nem kéri meg, hogy távozzon a frakcióból (Közbeszólások az MSZP soraiból.), hiszen őt magyar hatóságok konkrét ügyben gyanúsítják. Hogyha ön így jár el egy magyar közintézmény vezetőjével, aki az egyik legfontosabb feladatot látja el, az adóbehajtásért és adóbeszedésért, az adóztatásért magáért felel, akkor önnek példát kellene abban mutatnia, hogy a saját frakciótársát, akit már valóban konkrét ügyben a hatóságok gyanúsítják, akkor igenis vállalnia kell már most a politikai felelősséget.
Azt gondolom, hogy mind a magyar kormány, mind a minisztériumok és a magyar hatóságok mindent megtesznek azért - mert ellenőrzéseket is emlegetett -, hogy akár a nemzetközi szintű, akár a magyarországi ellenőrző hatóságok rendelkezésére álljanak, és nyilvánvaló, hogy ha annak olyan megállapításai vannak, akkor annak a következményei sem maradhatnak el. Például az OLAF Magyarországon 2014-ben 24 esetben indított vizsgálatot, ebből 15-öt egyébként már le is zárt.
Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, hogy Magyarország mind gazdaságpolitikáját, mind társadalompolitikáját tekintve, mind nemzetközi politikáját tekintve a magyar érdekeket, a magyar szuverenitást képviseli, annak érdekében áll ki, és e tekintetben az ország bizonyára jó úton halad. De ezt nyilvánvalóan meg fogják ítélni majd a választópolgárok, meg fogják ítélni azok az emberek, akiket az otthonukban, a családjukban fog érinteni a kormány családbarát politikája.
Tisztelettel kérem, hogy ön is tisztelje a kormány ezen döntéseit. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť