VÁGÓ SEBESTYÉN

Full text search

VÁGÓ SEBESTYÉN
VÁGÓ SEBESTYÉN (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Gúr Nándornak mondanám az előző felszólalásához, hogy a település lakosságszámán a tanyagondnoki és falugondnoki szolgálat szempontjából ez a módosítás most nem változtat. Eddig is, a jelenleg hatályos szociális törvényben is a 400 és a 600 a határszám.
Abban egyetértek, amit mondott, hogy a megváltozott önkormányzati hivatali struktúra, akár a járási hivatalok belépésével, és így bizonyos szolgáltatások megszűnésével kisebb falvakban lehet, hogy indokolttá tenné azt, hogy ezeken a számokon változtassunk és növeljük, ugyanis már a jogszabályváltozások miatt a hivatali és egyéb ügyintézési lehetőségekből még több falu, magasabb létszámú falu kiesett, úgyhogy ezen érdemes elgondolkodni. Csak szerettem volna kijavítani ezt a tévedését.
A másik pedig az, hogy beszélt a családsegítő és a gyermekjóléti szolgálatok közös működéséről. Felhívnám a figyelmét arra, hogy jelenleg is a legtöbb helyen szerintem egy vezetés alatt, egy intézmény keretein belül látják el ezt a feladatot. Ebben látom a kormánynak a szándékát, hogy ahol máshogy működik, másféleképpen működik, azon esetleg változtassunk. És hogy ha már a szakmában szereplőknél tartunk, az előbb a felszólalásomban nem említettem, hogy becsülendő módon már pár héttel ezelőtt, a törvény benyújtása előtt bizonyos fórumokon, akár honlapokon is megjelent a tervezet, hogy ezt véleményükkel esetleg befolyásolhatják is a szakmában dolgozók, de olyan nagy különbséget nem látok az akkori tervezet és a benyújtott törvényjavaslat között.
Tehát azt tapasztalhatjuk, hogy látszatban megvan ez, hogy megkérdezik a szakmában részt vevőket, hogy mit szólnak ehhez a módosításhoz, de nem hiszem el azt, hogy senki nem küldött javaslatot, vagy ha ez van, akkor nagyon nagy probléma van. Nem hiszem, de nem látom, hogy ezek a javaslatok esetleg bekerültek volna a tervezetbe. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť