GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Az államtitkár úr félreértett valamit, én azt kérdeztem alapvetően, hogy a minisztérium szerint egy hektár föld megvásárlása felhalmozáscélú-e; vagy fél hektár föld megvásárlása, államtitkár úr. Azt gondolom, hogy nem. Tehát ha ilyen indokkal utasítanak el valakit, akkor annak az a lényege, hogy azért tették be azt a paragrafust a földtörvénybe, hogy bármikor bárkit elutasíthassanak. Mert ennél nagyobb ökörséget én még a világon nem láttam, hogy felhalmozási célúnak tekintenek - még egyszer mondom, hogy mindenki értse - egy, illetve fél hektár termőföld megvásárlását.
A felhalmozás, államtitkár úr, az spekuláció. Tehát önök spekulánsnak tekintenek minden olyan kistermelőt, aki 0,9 hektáron még fél hektárt szeretne vásárolni.
Egyébként én azt javaslom, hogy foglalkozzanak ezzel az üggyel, mert ebből úgyis botrány lesz, mert azt ön is mondja, hogy lehet fellebbezni, és akkor a végtelenek sorozata indul el. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) A mai legrövidebb ügyintézés a földtörvénynél nyolc hónap egy adásvételinél. (Az elnök ismét csenget.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť