LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Az igazi kérdés az, hogy a 2007-13-as tapasztalatok alapján képesek vagyunk-e az Európai Unióból érkező 34,5 milliárd eurót 2014 és 2020 között úgy felhasználni, hogy az integrációból esetleg származó gazdasági hátrányokat kikompenzáljuk; ez azon múlik, hogy az operatív programoknak mi lesz a tartalma. Azt én óriási győzelemnek tekintem, hogy ami Brüsszelből jön pénz, annak 60 százaléka visszamegy a kis- és középvállalati szektorba, 40 százaléka pedig humán és reál infrastruktúrára kerül fordításra. Ez 2007 és 2013 között nem így volt, mert 2007 és 2013 között a kkv az összes forrás 17 százalékát kapta meg a most előirányzott 60 százalékkal szemben.
Tehát ha Magyarország jól tárgyal a továbbiakban és a forrásokat jól osztja föl, valamint a pénzt nem lopják el, akkor ezek a források képesek azokat a veszteségeket kompenzálni, amelyeket a gazdasági unió hátrányai jelentenek számunkra. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť