ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki részt vett a választások lebonyolításában, mert az önkormányzati választások lebonyolítása sikeres és problémamentes volt, a választási intézményrendszer és a részben új önkormányzati választójogi törvény is jól vizsgázott. Köszönetet szeretnék mondani annak a százezer önkéntesnek is, akik segítették a Fidesz-KDNP jelöltjeit. Részesei voltak egy összefogásnak, és nélkülük sem az összefogás, sem a Fidesz-KDNP jelöltjei nem lettek volna ilyen sikeresek. Mert a siker egyértelmű, tisztelt képviselőtársaim, a Fidesz-KDNP jelöltjeinek nagy többsége győzött. A megyei közgyűlések mindegyikében a Fidesz-KDNP végzett az első helyen, 23 megyei jogú városból 20-ban a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek, a budapesti főpolgármesteri poszton Tarlós István nagy fölénnyel nyert, a kerületek több mint kétharmadában pedig szintén a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek.
Tisztelt ellenzéki Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ebből elsősorban önöknek kellene tanulni, mert egy demokráciában természetesen fontos az ellenzék véleménye, de talán egyvalamiben egyetérthetünk: egy demokráciában mindig a választók véleménye a legfontosabb. Márpedig 2014-ben a választók harmadszor adnak önöknek intőt, tisztelt képviselőtársaim, a mai napon vagy éppen a tegnapi napon, tegnap este én azt vártam volna, hogy legalább mondanak néhány kritikus szót önnönmagukról, tisztelt képviselőtársaim. De nem! Itt a Házban is mit hallgatunk? Szembenézés a hibákkal semmi, csak az új fenyegetés, a megszorító csomag lebegtetése.
Tisztelt Képviselőtársaim! A baloldali képviselőtársaim megszorító csomagról beszélnek azután, hogy az elmúlt két hétben folyamatosan sztárolták Bokros Lajost. Na ne! Tisztelt Képviselőtársaim! A baj az, hogy ezt önök ebben a formában komolyan gondolják. Ez az önök számára nem vicc, és ilyenkor elárulják, hogy valójában mi is jár az önök fejében. Az elmúlt egy év két legfontosabb témája ebben a Házban, tisztelt képviselőtársaim, a rezsicsökkentés volt és a bankok elszámoltatása. Igazi szélsőjobboldali gazdaságpolitikai intézkedések, tisztelt Schiffer képviselőtársam, a bankok elszámoltatása és a rezsicsökkentés. Én azt gondolom, hogy ezek mögött van igazi társadalmi többség, ezek mögött van igazi társadalmi támogatás, tisztelt Tóbiás képviselőtársam, mert a rezsicsökkentés és a bankok elszámoltatása az, aminek a révén több pénz marad az embereknél, és amivel a szegényebb családok is egyértelműen jól járnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! De mit gondol ezekről, mit gondol a rezsicsökkentésről és mondjuk, a bankok elszámoltatásáról Bokros Lajos, az önök új sztárja? Szerinte a rezsicsökkentés a legkárosabb lépés. Vagy a bankok elszámoltatása esetében Bokros Lajos azt mondja, hogy az is rendkívüli módon káros, és természetesen azok a törvények, amelyeket hoztunk, azok kivétel nélkül alkotmányellenesek, véleménye dettó ugyanaz, mint a Bankszövetségé. És ez a baj, tisztelt képviselőtársaim! Önök itt ebben a Házban is folyamatosan a rezsicsökkentésnél, a bankok elszámoltatásánál, ímmel-ámmal megszavazgatják ezeket a törvényeket. Csak az a baj, hogy közben a háttérben mindenhol folyamatosan tesznek ellene. Tesznek akkor, amikor olyan embereket emelnek fel a közéletben piedesztálra, akik nyilvánvalóan ezzel teljesen ellentétesen gondolkodnak. Tesznek ellene az Európai Unió intézményeiben, ahol mindezt folyamatosan támadják, tisztelt képviselőtársaim. És a választók ma azért velünk kötnek szövetséget, azért velünk fognak össze és nem önökkel, mert mi képviseljük a számukra fontos kérdéseket.
És az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez az összefogás önök előtt is nyitva áll, csupán egyvalamit kell tenni: rúgják fel, mondjuk, először a bankokkal kötött régi szövetséget. És az Európai Unió intézményeiben pedig tegyék azt, hogy a bankok helyett kiállnak Magyarország mellett, és elmondják mindenhol, az Európai Parlamentben vagy éppen az Európai Bíróságnál, hogy a bankok elszámoltatása fontos dolog, ezt akarja a magyar nép, és önök is kérik, hogy az Európai Unió intézményei fogadják el itt a magyar emberek akaratát. Kezdhetnék ezzel, tudom, hogy minden kezdet nehéz, de ha ezzel kezdik, akkor azt gondolom, az már a választók felé egy pozitív lépésnek fog minősülni.
Ennyit a baloldali képviselőtársaimról, és egyvalamit még engedjenek meg, hogy így a végére elmondjak Vona Gábor frakcióvezető úrnak. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ha rajtunk múlik, akkor egyvalamit biztosan nem fog tenni soha: miniszterelnöki esküt ebben a Házban nem fog tenni soha. (Derültség és taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť