KISS LÁSZLÓ

Full text search

KISS LÁSZLÓ
KISS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Igazából Sallai Benedek képviselőtársamnak szeretném mondani a felvetéseire reagálva, hogy a fogyasztási adóterhekben - ebben egyetértünk - általában el lehet mondani, hogy a sokat fogyasztóknak kedvez, ezt a rezsicsökkentés kapcsán már elmondtuk, azonban az alapvető élelmiszerek áfája kapcsán ez nem mondható el. Higgyék el nekem, tisztelt Ház, a III. kerületben számos olyan elkeseredett család jött hozzám az elmúlt években is, akik azt kérdezték tőlem, hogy mikor lesz egyszer olyan világ, amikor a hús nemcsak vasárnapi vendég náluk, hanem ezt meg tudják venni. Erre, ha olvassuk a törvényjavaslatot, akkor láthatjuk, hogy akár 2013-ban, akár 2014-ben is lehetett volna módja a kormánynak, lehetett volna módja annak, hogy Európa legmagasabb áfáját az alapvető élelmiszerek tekintetében csökkentik.
A tej, kenyér, hús, tojás magas áfája nemcsak a kisembert, hanem a magyar mezőgazdaságot is egyaránt sújtja. Tévedés azt gondolni, hogy nagyfogyasztókról beszélünk, itt arról beszélünk, hogy egyáltalán fogyasszanak ilyen termékeket, hogy ezeknek a rétegeknek, a békási, óbudai kisembernek, a vidék Magyarországának, millióinak jusson az asztalára ez a termék; arról, hogy ne legyen luxus az, hogyha valaki a tökfőzelék mellé egy kis pörköltet is szeretne enni Magyarországon.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť