KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A jelen határozati javaslatot a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciója támogatni tudja, mégpedig azért is, mert már az előző ciklus végén volt egy hasonló kezdeményezésünk, aztán ebben a ciklusban is többször felszólaltunk az ügyben, hogy egy eseti bizottságnak kell felügyelnie a teljes beruházást, hiszen annak az anyagi vonzatai meglehetősen nagyok, és egy ilyen összegű beruházásnál teljesen természetes, hogy egy parlamenti eseti bizottság álljon fel.
Azt is megmondtuk már annak idején, 2010-ben, amikor a Jobbik a parlamentbe került, hogy minden javaslatot az alapján fogunk elbírálni, hogy mi annak a tartalma, nem pedig az alapján, hogy ki nyújtotta be. Ezek alapján ez a javaslat számunkra támogatható. Bár meg kell jegyezzem, meglehetősen furcsának találtuk, hogy a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja úgy ad be egy, a Paksi Atomerőmű bővítésének ellenőrzésére vonatkozó határozati javaslatot, hogy az eseti bizottság elnöki székét a kormánypártnak ítéli oda vagy juttatná ezen határozati javaslat alapján, vagyis kecskére bízná a káposztát. Ezen mindenesetre mi változtatni szeretnénk, ha a tárgysorozatba vétel megtörténik, és amennyiben napirendre kerül az Országgyűlésben ez a határozati javaslat.
Tehát összefoglalva azt tudom mondani, hogy a szavazás során mi támogatni fogjuk, hiszen azt gondolom, hogy a parlament, a Magyar Országgyűlés mint legfőbb népképviseleti szerv hivatott arra, hogy egy, Magyarország energiastratégiáját és Magyarország jövőjét ilyen módon befolyásoló beruházást ellenőrizzen és figyelemmel kísérjen egészen az utolsó csavar meghúzásáig, vagy a próbaüzem elindításáig. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť