GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm, alelnök úr. Nyilvánvaló, hogy nem, mert egy csomó badarság is elhangzik. Időszakosan becsaphatók az emberek. A kiszolgáltatottság viszont nő Magyarországon. Ha csak a béreket nézzük, az átlagosan, az átlag alatt keresők, a minimálbéresek, a közfoglalkoztatottak kevesebb értékű pénzhez jutnak hozzá, mint korábban. A közfoglalkoztatottaktól példaként ez a kétharmados kormány az egyharmadát elvette a pénzük vásárlóerő-értékének.
Eltagadott, torzított, szembe hazudott statisztikákkal mennek előre. Ez persze jobb, mint a valóság, nyilvánvaló. (Zaj.) A minimálbér és a létminimum között nyílik az olló. Nagy volt ez 2010-ben is, akkor 17-18 ezer forinttal volt több a létminimum egy főre esője, mint a minimálbér összegének a nettója. Most viszont 36 ezer forinttal több a közfoglalkoztatottak esetében.
Tudja, mit jelent ez, államtitkár úr? Azt, hogy 18 ezer forintot elvettek ezektől az emberektől. S közben 4,5 millió ember a létminimum alatt él, 770 ezer gyermek szegénységben. Mit mondjak még? Kell ehhez még több statisztikai adat? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ébredjenek már fel! Csinálják már azt, ami a dolguk!
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban. - Közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Így van! - Dr. Fónagy János: Elfogadod vagy nem fogadod el?)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť