DR. SEMJÉN ZSOLT

Full text search

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT miniszterelnök-helyettes: Köszönöm szépen a szót, igen tisztelt elnök úr. Képviselő úr, a kérdésére válaszolva a hatályos törvény szerint a miniszter normatív utasítással kiemelt fontosságú feladat ellátására miniszteri biztost nevezhet ki. E törvény alapján jelenleg összesen 27 miniszteri biztos működik, akik közül 4 fő országgyűlési képviselő, akik e tevékenységük ellátásáért helyettes államtitkári illetményt kapnak. 5 fő az előbbiekben ismertetett felső határ alá nem érő díjazást kap, és 3 fő pedig díjazás nélkül végzi a tevékenységét. Ennyit a tényekről.
De, képviselő úr, igazából nem értem a kérdésének a lényegét, és akkor nem is beszélek arról, hogy politikusbűnözést emlegetni, azért az mondjuk, retorikailag is irreális túlzás. Azért nem értem, mert - most vegyünk egy fiktív példát! Mondjuk, én vagyok a kulturális miniszter - látom Halász államtitkár urat -, és van, mondjuk egy külföldi, modern művészeti kiállítás, ami nemzeti jelentőségű esemény, én kinevezem erre biztosnak mint szerintem a legalkalmasabb embert, Halász János képviselő urat.
Miért érzi ezt ön politikai bűnözésnek? Ha én kinevezhetem őt miniszterként, mondjuk, helyettes államtitkárnak, akkor miért ne nevezhetném ki miniszteri biztosnak? Ha kinevezhetem a többre, akkor miért nem nevezhetem ki a kevesebbre? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť