SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, államtitkár úr. Azért fogadom nehezen ezeket a számokat, amelyeket el tetszik mondani mind a vasúthálózatra, mind pedig a közúthálózatra, mert ez - mint ahogy ön is megállapította - teljes mértékben elégtelen. Ez nem tud így megvalósulni. Nemrég a Mezőgazdasági bizottság ülésén hallgattuk Kiss Miklós Zsolt államtitkár urat, hogy milyen ezermilliárdos fejlesztésekre van lehetőség az európai uniós forrásokból a magyar vidéken, ugyanakkor, ha a megközelíthetőség, az elérés lehetősége sem a turisztikának, sem az iparnak nem kedvez, akkor ezek a törekvések elégtelenek, és ez kevés.
Az irányba kell elmozdulni, hogy ez hogyan változzon. Sajnos, Magyarországon egyre inkább a parlamentben rendszeresen nagyon sok hátrányos csoportról esik szó, párttársaim, országgyűlési képviselők felemelik szavukat különböző csoportokért, akik valamilyen hátrányt szenvednek. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy Magyarországon a hátrányos megkülönböztetés egyre inkább regio-nalitásból adódik, és minél távolabb vannak a központtól, a centrumtól, minél távolabb a közutaktól, egyre nagyobb a hátrány és a lemaradás.
Ezt kellene felszámolni, és ezt kellene megszüntetni, amihez az eddigi törekvések nem voltak elegendőek. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť