DR. TILKI ATTILA,

Full text search

DR. TILKI ATTILA,
DR. TILKI ATTILA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Kiemelten fontos a magyar-szerb kapcsolatok szempontjából, hogy elfogadjuk ezt a törvényjavaslatot, hiszen könnyebb lesz a közlekedés, könnyebb lesz a turizmus, könnyebb lesz a határon átnyúló együttműködés a gazdasági világnak is, a polgároknak is és a civileknek is.
Szerbia az egyre fontosabb déli szomszédunk, akivel szorosabb az együttműködésünk, mint valaha. A magyar külpolitika egyik legfontosabb eredményének tekinthetjük, hogy láthatóan javulnak a kapcsolataink a szomszédunkkal. De a jó baráti viszonyhoz nem csupán jó politikai kapcsolatok kellenek. Kiemelten fontosak az élénk gazdasági és civil összefogások is. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy minél könnyebb legyen a két ország közötti közlekedés. Nem utolsósorban természetesen a jobb közlekedéssel közelebb kerülhet egymáshoz a délvidéki magyarság és az anyaországi magyarság. Ez a közel százéves elszakadás után létfontosságú kérdés Szerbia magyar kisebbségének.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szempontjából ezt a törvényjavaslatot csakis támogatni lehet, ahogyan mi ezt is tesszük. Ha önök is egy jobb, erősebb, barátibb kapcsolatot akarnak Szerbiával, egy erősebb külgazdaságot, könnyebb életet a délvidéki magyaroknak, ha önök is ezt akarják, akkor szavazzanak önök is igennel.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az LMP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť