ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt vártam, hogy ma az ellenzéki képviselők közül az ellenzéki frakciók legalábbis azt minimálisan szóvá teszik, hogy ami tegnap a budapesti utcákon, pontosabban a Lendvay utcában történt, az erőszak és a vandalizmus elfogadhatatlan.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezt megtehették volna itt, a parlament épületében, ahogy egyébként az Amerikai Egyesült Államok ügyvivője a tegnapi nap folyamán ezt megtette a nyilvánosság előtt is, és ő maga is elmondta, hogy természetesen sem az Amerikai Egyesült Államokban, sem máshol a világon nem elfogadott sem az erőszak, sem a vandalizmus.
Az a baj, tisztelt képviselőtársaim, hogy ezek a mondatok itt nem hangzottak el, de ez még önmagában a kisebbik probléma. Az a baj, hogy úgy látom, takargatni próbálják azt is, hogy önöknek van-e közük ehhez az erőszakhoz és ehhez a vandalizmushoz.
(14.00)
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha valaki egyszer egy demonstrációt szervez, akkor azt gondolom, felelősséget visel azért, hogy az a demonstráció hogyan és milyen körülmények között zajlik le; felelősséget visel azért, hogy azon a demonstráción történnek-e olyan dolgok, amelyek egyébként ellentétesek a magyar jogszabályokkal, és amelyek súlyosan sértik a jó ízlést, és egyáltalán nem tartoznak a politikai viták rendezésének bevett módjai közé. (Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük: Hol voltak a rendőrök?)
Tisztelt Képviselőtársaim! Persze erre lehetne mondani azt, hogy a tegnapi demonstrációt civilek szervezték. Az a baj, hogy önök közül nagyon sokan még időt sem hagytak arra, hogy ezt gondolhassák az emberek, mert a tojáshéjból rögtön előbújtak egyébként kivétel nélkül a politikusok. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Holnap is ott leszünk! - Ki bontott kordont? - Korózs Lajos: Ki fosztotta ki az automatákat? Ezt írjátok bele a jegyzőkönyvbe! Korózs Lajos, MSZP.) Előbújt maga Demszky Gábor, aki a sajátos módján ezen a rendezvényen a Demokratikus Koalíció Ifjúsági Szervezetének elnökével együtt tartott egy táblát azzal a felirattal, hogy „No korrupció!” Az a Demszky Gábor, akinek Hagyó Miklós ügyében, azt gondolom, még mindig lenne néhány mondandója, különösen azért, mert ez a per még most is el fog kezdődni, és zajlik is a továbbiakban. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.)
De még érdekesebb maga a demonstráció szervezője, tisztelt képviselőtársaim. (Korózs Lajos: Ügyes gyerek!) Nehéz lenne azt mondani, hogy annak az embernek, aki még néhány héttel ezelőtt is, sőt jelenleg is a Magyar Szocialista Pártot képviseli a VIII. kerületi önkormányzat egyik intézményének felügyelőbizottságában, annak semmilyen politikai kötődése nincsen. (Közbeszólások az MSZP soraiból. - Köztük: Hűha! - Lukács László: Micsoda leleplezés!) Természetesen az a kérdés is felmerül, tisztelt képviselőtársaim, hogy ha ilyen nincsen, akkor kitől kapta meg (Az elnök csenget.) azt a technikai segítséget, ami ennek a rendezvénynek a lebonyolításához kellett. (Lukács László: Most akkor ki van tiltva… - Bangóné Borbély Ildikó: Fideszesek is voltak! - Közbeszólás az MSZP soraiból: Csalódott fideszesek!)
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy itt a magyarázat sajnos elég egyértelmű: három elveszített választás után a civilek hátán önök próbálkoznak a politikában érvényesülni, és önök azok, akik sajnos rögtön erőszakhoz és vandalizmushoz nyúlnak.
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja természetesen nyitott az adótörvények kapcsán is minden vitára. Mi azt gondoljuk, mi továbbra is ugyanazokat az elveket képviseljük, számunkra az adótörvényekben az a legfontosabb, tisztelt képviselőtársaim, hogy a következő években is meglegyen a gyerekek után járó adókedvezmény, amit a baloldali kormányok vettek el Magyarországon; több mint 230 milliárd forintot kapnak a családok adókedvezményként, ennyi marad ott a magyar családoknál.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Számunkra a következő évben a költségvetésben fontos az, hogy folytatódjon a köztisztviselői életpályaprogram, számunkra fontos az, hogy megtörténjen egyébként akár a fegyveres szervek életpályaprogramjának elindítása, illetve a későbbiekben a köztisztviselői életpályaprogram elindítása, mert, tisztelt képviselőtársaim, ezek fontos kérdések, amelyek emberek százezreit, Magyarországon munkavállalókat körülbelül egymilliós nagyságrendben érintenek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy annál a távközlési adónál, amit egyébként két évvel ezelőtt vezetett be a Magyar Országgyűlés, ugyanezeket az érveket egyszer már végighallgattuk, hogy ugyan a szolgáltatók fizetik, de természetesen tovább fogják terhelni. Érdekes módon önök ugyanezt mondták el minden alkalommal, a távközlési adónál, a bankadónál. (Közbeszólások az ellenzék soraiból. - Bangóné Borbély Ildikó: Mi fizetjük!)
Két dolgot hadd mondjak, tisztelt képviselőtársaim! Miért nem azért küzdenek velünk, hogy azok a távközlési szolgáltatók - ahogy azt Varga miniszter úr is elmondta itt az előbbiekben -, akik 72-75 milliárd forintos nyereséget tesznek zsebre egy évben (Tukacs István: Azért dolgoznak, hogy nyereséget csináljanak…), egyébként ennek a nyereségnek egy részét adóként befizethessék a költségvetésbe? Küzdjenek velünk ezért, tisztelt képviselőtársaim, és akkor azt gondolom, el tudunk érni egy olyan célt, ami egyébként jó a magánszemélyek számára, jó a magyar vállalkozások számára is, és azt gondolom, hogy egyébként az adózásnak azt a kiterjesztését jelenti a közteherviselés jegyében, amit a nagy multinacionális cégekkel elkezdtünk évekkel ezelőtt.
És tisztelt képviselőtársaim, igen, a Fidesz képviselőcsoportja - amellett, hogy javasol egy felső korlátot - ebben a törvényben azt kéri a kormánytól, hogy ahhoz a több száz milliárd forintos programhoz (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), amit elindít az internet mindenkihez való eljuttatása érdekében a kormány, az ott felhasználható uniós forrásoknál (Az elnök ismét csenget. - Tukacs István: Stratégiai partnerek…) ezeket a bevételeket önrészként vegye figyelembe, mert azt gondolom, hogy ezzel nemcsak az internetet juttatjuk el mindenhová, hanem ezeknek a cégeknek piacot csinálnunk (Az elnök folyamatosan csenget.), akik ebből még nagyobb nyereségre tesznek szert. Ennek a nyereségnek egy részét igazán befizethetnék a költségvetésbe. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť