HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Az elmúlt hónapokban már többször jeleztük önök felé, hogy a rosszul működő hulladékgazdálkodási rendszer hol a települési önkormányzatoknak, hol a szolgáltatásért egyre többet fizető lakosságnak, hol az iskolai papírgyűjtésből kizárt kisdiákoknak, hol pedig maguknak a hulladékgazdálkodó cégeknek okoz komoly károkat. Most úgy látjuk mégis, hogy bár államtitkáraik és miniszterük is többször, több véleményt fogalmazott meg... - volt, aki azt mondta, hogy a hulladékgazdálkodás rendszerét ne tegyük tönkre az iskolai papírgyűjtés engedélyezésével. Volt, aki azt mondta, Illés Zoltán, hogy a gyerekek inkább rongyot és elemet gyűjtsenek az iskolában, pedig tudjuk, hogy az elem veszélyes hulladék, amelynek felhalmozása nem biztos, hogy szerencsés az iskola területén. Ahogy látjuk a módosításban, éppen hogy most módosítják azt a részt is, hogy a savas, ólmos akkumulátorokat hogyan fogják tudni hasznosítani, hiszen Magyarországon ez nem megoldható. Így elég érdekes az, hogy erre biztatta Illés Zoltán a fiatalokat az iskolákban.
Mégis van valami öröm ebben a törvénymódosításban, hiszen többször felhívtuk az önök figyelmét, hogy az iskolai papírgyűjtés a gyerekek nevelésére nagyon-nagyon jó eszköz. Ezért örömmel veszem észre, hogy a többször kért módosítást most megteszik, hiszen módosító indítványt nyújtottunk be önökhöz a hulladéktörvényhez az én nevemben, amelyet kértük, hogy tárgyaljanak is. Így örömmel a holnapi napon a bizottságon napirendre tűztük, ahol biztosan az én módosítómat elutasítják, de örömmel látom, hogy nagystílűen viszont bevették a törvénymódosítások közé.
Egyetlenegy dolgot még szeretnék a hulladékgazdálkodással kapcsolatban elmondani. A rezsicsökkentés miatt most sem tudják a hulladéklerakási járulékot fizetni a cégek, így a 2014-es szinten való befagyasztás semmiképp nem megoldás. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť